Γράφει ο Κώστας Γ. ΓιοβανόπουλοςΑνεξάρτητος Βουλευτής Ημαθίας



Έχουμε πόλεμο.

Όταν ο στρατάρχης Μόλτκε δίδασκε πως... κανένα σχέδιο δεν πέτυχε τέλεια στη μάχη γνώριζε την εξαίρεση: ο Αλέξανδρος με τα πρώτα βέλη ριχνόταν μανιασμένα, διέλυε το στρατηγείο του Δαρείου. Το φίδι χτυπιέται απ´ την αρχή στο κεφάλι.



Αναρωτιέμαι μήνες τώρα: στη δική μας περίπτωση, σήμερα, πού είναι η Τέντα του Δαρείου;



* Με μια πρώτη ομάδα φίλων καταλήξαμε πως στα 2014 ως "Τέντα του Δαρείου", ως εγκέφαλοι της καταστροφής μας, ορίζονται τα άπληστα τζάκια. Αυτές οι πασίγνωστες εγχώριες "επιχειρηματικές φαμίλιες" που μασκάρεψαν την παρακμή σε καθεστώς, αυτοί που διέφθειραν πολιτικούς και πολιτικές, αυτοί που σε βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων έστησαν μασονικό χορό θανάτου για να διαφεντεύουν στον αιώνα.



* Μια δεύτερη ερμηνεία, μίλησε για το "αντεθνικό τετράγωνο" με κορυφές τον τραπεζικό διάολο, την κατοχική Τρόικα, το ξέπνοο Κυβερνείο και το βρωμόψυχο ΤΑΙΠΕΔ που ξεπουλά το πατρικό αμπέλι. Πλέγμα ήττας όπου οι ξένοι ορμούν να μας ξεπετσιάσουν, οι κοτζαμπάσηδες πλουταίνουν όσο ο μέσος αστός ψυχορραγεί, το δειλό κράτος αδρανεί και ταυτόχρονα ανήθικοι γραβατωμένοι σπρώχνουν τα ασημικά της χώρας.



* Χθες, μια ανήσυχη ψυχή, ένας σπουδαίος άνθρωπος όλο εύστοχη αισιοδοξία μού εξήγησε: "Μη βασανίζεσαι! Ο Δαρείος κι η αυλή του κι όλοι οι εχθροί της χώρας, είναι μέσα σου! Είναι ο κακός μας εαυτός. Αυτόν νικάς, και κέρδισες τα πάντα. Έχεις μόνον ένα φυσίγγι, την Αλήθεια."







Ο εκπληκτικός "Θώρακας του Φιλίππου" στους βασιλικούς τάφους των Αιγών, Βεργίνα, Ημαθία. Από τα θαυμαστότερα παγκοσμίως αρχαιολογικά ευρήματα, λάμπει ο χρυσός, θαρρείς μυρίζεις τον ιδρώτα του βασιλιά, ακούς νομίζεις την κλαγγή της μάχης. Καμία αμφισβήτηση, είναι όμοιος με το θώρακα του Μεγ. Αλεξάνδρου στο ψηφιδωτό της Νεάπολης της Μάχης με το Δαρείο.

 
Top