Την απόφαση του να κλείσει την Βουλή πολύ νωρίτερα απ' ό,τι αρχικά προγραμματίζονταν φέρεται να έχει πάρει ο πρωθυπουργός. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει εκμυστηρευθεί αυτή την πρόθεση του σε πολύ στενούς του συνεργάτες, χωρίς να μπει σε πολλές διευκρινιστικές λεπτομέρειες.

Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν μπορούν να ερμηνεύσουν αυτή την πρωτοβουλία ως ύστατη προσπάθεια να περάσουν πολύ κρίσιμα κυβερνητικά νομοσχέδια από θερινά τμήματα, αντί για ολομέλειες.
 
Ο λόγος προφανής: Εκεί η κατάσταση είναι περισσότερο ελεγχόμενη και κατά συνέπεια, οι πιθανότητες να καταψηφιστούν είναι πολύ λιγότερες. Γι' αυτό και το αμέσως επόμενο ενδιαφέρον βήμα θα είναι αυτό που θα έχει να κάνει με τις συνθέσεις των τμημάτων. Εκείνες που θα κριθούν ως οι περισσότερο ελεγχόμενες θα είναι και οι πιθανές να «περάσουν» και τα πιο καυτά νομοθετήματα.
 
Ως γνωστόν, τα millestones που απομένουν για να εξασφαλισθούν οι επόμενες δόσεις της Ελλάδας από το Πρόγραμμα Στήριξης είναι πολλά, με τα περισσότερα από αυτά να θεωρούνται και να είναι έωλα. Για παράδειγμα, η περίπτωση των αιγιαλών απείλησε να τινάξει στον αέρα την κυβερνητική πλειοψηφία παραμονές των ευρωεκλογών. Ανάλογα τέτοια κείμενα, που περιμένουν στη σειρά για να ψηφισθούν, υπάρχουν πολλά και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι σε μια Ολομέλεια θα έπαιρναν τις απαραίτητες ψήφους. Ενώ τώρα...

voria.gr
 
Top