Μεγάλα "πλοκάμια" έχει απλώσει στην Πάτρα η "μαφία των ενοικίων", η οποία ειδικεύεται στην "αλίευση" ενδιαφερόμενων, κανονίζοντας παράλληλα ποια διαμερίσματα θα ενοικιαστούν και πόσο θα είναι το μίσθωμα...







Το κύκλωμα δρα κυρίως στις περιοχές κοντά στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της αχαϊκής πρωτεύουσας, όπου υπάρχουν αρκετά σπίτια που προσφέρονται για σπουδαστές και φοιτητές. Τα μέλη του είναι κατά κύριο λόγο, άνεργοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι "ψαρεύουν" υποψήφιους πελάτες τόσο σε αφετηρίες λεωφορείων όσο και στα στέκια που έχουν μέσα σε δύο ιδρύματα αλλά και περιμετρικά αυτών.



Από τα στοιχεία που έχει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ακινήτων νομού Αχαΐας προκύπτει ότι το κύκλωμα κατευθύνει τους σπουδαστές σε συγκεκριμένους ιδιοκτήτες, από τους οποίους για κάθε πελάτη-ενοικιαστή που στέλνει, παίρνει και ποσοστά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό αντιστοιχεί στο ένα από τα δύο ενοίκια που απαιτούνται για να υπογραφεί το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης του ακινήτου. Στις "αρμοδιότητες" της μαφίας των ενοικίων είναι επίσης και ο καθορισμός του μισθώματος.



Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ακινήτων του νομού προτίθεται να λάβει μέτρα και να διαβιβάσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του, στις αρμόδιες αρχές.



Πληροφορίες από patrastimes.gr



 
Top