Στην Παγκόσμια Διάσκεψη για τον Τερματισμό της Σεξουαλικής Βίας, στη Σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Λονδίνο, βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Αντζελίνα Τζολί με την ιδιότητα της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο και της Ειδικούς Απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.







Στο άκουσμα της συγκλονιστικής μαρτυρίας της Νίνα Ναμαντάμου, μιας μητέρας της οποίας η 25χρονη κόρη της είχε πέσει θύμα επίθεσης και βιασμού από συμμορία ανδρών στο Κονγκό, λίγα μόλις μέτρα μόλις από το σπίτι της, η διάσημη ηθοποιός λύγισε και ξέσπασε σε δάκρυα.











Όπως δήλωσε, χαρακτηριστικά: «Είναι μύθος το ότι ο βιασμός είναι αναπόφευκτο κομμάτι της διαμάχης. Δεν υπάρχει τίποτα αναπόφευκτο σε αυτό. Είναι όπλο πολέμου εναντίον των πολιτών. Δεν έχει να κάνει με το σεξ, έχει να κάνει με την εξουσία. Γίνεται για να βασανίσει και να ντροπιάσει αθώους ανθρώπους και συχνά νεαρά παιδιά».



Και τόνισε, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα προς όλες τις γυναίκες: «Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι δεν είναι ντροπή να είσαι θύμα βιασμού. Όλη η ντροπή αφορά τον βιαστή, αποκλειστικά και μόνο τον θύτη. Ο βιασμός προκαλεί αισθήματα ντροπής και απαξίωσης και τρέφει την άγνοια».





 
Top