Κυκλοφορούσε με Φεράρι, διέθετε ιδιωτικό αεροπλάνο, τρία ΑΦΜ και τρεις ταυτότητες. Ζούσε μία άνετη και χλιδάτη ζωή ως διευθυντής του Πολυδύναμου Ιατρείου της Σκύρου.



Η … μικρή λεπτομέρεια είναι πως η επαγγελματική του σταδιοδρομία, άρα και η οικονομική του εξέλιξη βασιζόταν σε τίτλους σπουδών που ήταν πλαστοί.



Επί 13 συναπτά έτη ο Ιωάννης Καστάνης βρισκόταν στη θέση του διευθυντή Γενικής Ιατρικής έχοντας καταθέσει μαϊμού πτυχία, από ιταλικό πανεπιστήμιο. Διορίστηκε στα μέσα Ιανουαρίου 2000 με απόφαση του τότε γενικού διευθυντή του Υπουργείου Υγείας και της τότε γενικής γραμματέως του Υπουργείου Υγείας...







Ο “γιατρός” επικαλέστηκε τα, όπως αποδεικνύεται, πλαστοποιημένα έγγραφα εκπαίδευσης από το πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, τα οποία είχε καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες ένα χρόνο νωρίτερα.



Στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, εντοπίστηκαν ίχνη του περιβόητου γιατρού της Σκύρου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες προκύπτει ότι το αεροπλάνο ανήκε σε εταιρεία αεροταξί, με έδρα στο Σύνταγμα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να έκανε παράνομες αεροδιακομιδές.



Την ίδια στιγμή, εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά για υποτιθέμενες σπουδές ή βιβλιάρια υγείας, ενώ ήταν θαμώνας σε νυχτερινά κέντρα και φυσικά πάντα στο πρώτο τραπέζι πίστα.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο εν λόγω γιατρός, είχε τρία Α.Φ.Μ, πιθανόν για να εξαπατά την Εφορία και τις τράπεζες.





 
Top