Αυξάνονται οι κρατήσεις εισιτηρίων της Airfasttickets, παρά την αναστάτωση που επικράτησε τις τελευταίες μέρες μετά την απειλή από την ΙΑΤΑ...
Ο Νικόλας Κοκλώνης που έχτισε από το μηδέν μια εταιρεία η οποία έγινε μέσα σε μια πενταετία ένα διεθνές brand, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» τονίζει πως παρά τα αρνητικά δημοσιεύματα για την εταιρία του στη βρετανική αγορά «ούτε μία αεροπορική εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε δεν έφυγε, ενώ και οι ελάχιστοι, σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των πελατών της εταιρείας, που ζήτησαν να ακυρώσουν τα εισιτήρια τους, επηρεασμένοι από τα δημοσιεύματα, αποζημιώθηκαν και στο ακέραιο».
Σημειώνει ακόμη πως «η αναταραχή κράτησε μία μέρα και έκτοτε η κίνηση στην εταιρεία και οι κρατήσεις εισιτηρίων αυξήθηκαν ακόμα και σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων μηνών».
Όπως αναφέρει το καθεστώς default στο οποίο θέλει να θέσει το γραφείο της Βρετανίας και κατ' επέκταση τα υπόλοιπα η ΙΑΤΑ, δεν σημαίνει ότι η εταιρεία χρεοκοπεί.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τονίζει πως τίποτα δεν αλλάζει για τους πελάτες της εταιρείας, δεν έχει αλλάξει τίποτα και οι προσφορές συνεχίζονται. Διευκρίνησε πως τα ποσά για τα οποία παρενέβη η ΙΑΤΑ είναι μη ληξιπρόθεσμα και σε κάθε περίπτωση καλύπτονται από τα ταμειακά διαθέσιμα και την οικονομική ευρωστία της εταιρείας, την οποία χαρακτήρισε αδιαμφισβήτητη.
Στο ερώτημα γιατί προχώρησε σε αυτή την κίνηση η ΙΑΤΑ απαντά πως φταίει η ραγδαία ανάπτυξη. Όπως εξηγεί κάθε ταξιδιωτικό γραφείο με πιστοποίηση ΙΑΤΑ πρέπει να προσκομίσει μια εγγυητική το ύψος της οποίας αντιστοιχεί με τον αριθμό των εισιτηρίων που εκτιμούν οι αερομεταφορείς ότι θα διαθέσει.
Η ΙΑΤΑ παρακολουθεί τα στοιχεία σε ημερήσια βάση και διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει αύξηση της εγγυητικής όταν αυξάνονται οι πωλήσεις.
Οι συνολικές πωλήσεις της AirFastTickets το διάστημα από 1η Μαΐου μέχρι 15 Ιουνίου σε Βρετανία, Ελλάδα, Γερμανία ανέρχονταν σε 71,6 εκατ. ευρώ από τα οποία 45 εκατ. ευρώ θεωρούνται «μη διασφαλισμένα ποσά» (amount at risk). Από