Πάνω από 200 εκατ. η αξία των ναρκωτικών



Ο Έλληνας εφοπλιστής φέρεται να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι. Κόρη εμπόρου διαμαντιών η ιδιοκτήτρια της επιβλητικής βίλας στη Φιλοθέη που βρέθηκε ο μισός τόνος ηρωίνης. Είχαν φτιάξει εργοστάστιο ναρκωτικών στο Κορωπί, όπου βρέθηκαν άλλα 600 κιλά ηρωΐνης...







Ποσότητα ηρωίνης που ξεπερνά τον ένα τόνο έκρυβαν μαφιόζοι της εμπορίας ναρκωτικών σε βίλα γνωστού εμπόρου διαμαντιών στη Φιλοθέη!



Στην -κάτι παραπάνω από πολυτελή- βίλα της Φιλοθέης είναι ιδιοκτησία της κόρης του εμπόρου διαμαντιών, που ήταν παντρεμένη με τον συλληφθέντα 40χρονο εφοπλιστή Ευθύμιο Γιαννουσάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοπλιστής βρισκόταν τα τελευταία χρόνια στο Ντουμπάι. Μαζί είχαν δύο παιδιά. Το ένα σκοτώθηκε πριν από δύο χρόνια σε ατύχημα με μοτοσικλέτα και έναν ακόμα γιο 15 ετών σήμερα, ο οποίος αν και ανήλικος, συνελήφθη επίσης.



Ο εφοπλιστής, που συνελήφθη είναι ο Μιχαήλ Γιαννουσάκης.








Επιπλέον, συνελήφθη ο νυν σύντροφος της ιδιοκτήτριας της βίλας, αλλά και η 75χρονη μητέρα της.



Η αποκαλύψεις, που έρχονται στο φως για τη δράση του μεγάλου κυκλώματος εμπορίας κάνουν λόγο για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από Ιράν και Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, οι συνεννοήσεις του κυκλώματος γίνονταν μέσα από το facebook με ψεύτικα προφίλ και με κωδικοποιημένες εκφράσεις. Μάλιστα χρησιμοποιούνταν ακόμα και το πραγματικό προφίλ του 15χρονου γιου του εφοπλιστή.



Ο ρόλος του 15χονου εξετάζεται από τις αρχές γιατί είναι δυνατό το παιδί να μην γνώριζε της “δουλειές” του πατέρα του.

Ωστόσο οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί έχουν στα χέρια τους συνομιλίες και μηνύματα που προέρχονται τόσο από το κινητό του 15χρονου παιδιού όσο και από το κινητό τις 73χρονης πεθεράς του εφοπλιστή.







Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit, ένα από τα μηνύματα που φαίνεται να φεύγει από το κινητό του 15χρονου με παραλήπτη τον Τούρκο εμπλεκόμενο στην υπόθεση γράφει τα εξής: “να προσέχετε στο ταξίδι, γιατί οι φίλοι μας έχουν παρατηρήσει λακκούβες στο δρόμο”.



Σύμφωνα με τις αρχές οι “λακκούβες” είναι συνθηματικό και είχε να κάνει με ενδεχόμενη παρακολούθηση του φορτίου της ηρωίνης από το λιμάνι του Πειραιά στην αποθήκη στο Κορωπί.



Πάντως γεγονός είναι οτι όταν συνελήφθη ο 15χρονος λίγα λεπτά πριν μπoυν οι λιμενικοί στη βίλα της Φιλοθέης είχε φύγει μήνυμα από το κινητό του που έγραφε “θα μας πιάσουν όλους, προσπαθήστε να εξαφανίσετε τα πράγματα”.



Ο εγκέφαλος της συμμορίας, Τούρκος υπήκοος με κινητικά προβλήματα και ο οποίος κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, έκανε πολυτελή ζωή στην Αθήνα και ερευνάται από το ΣΔΟΕ η δραστηριότητά του για το ξέπλυμα χρήματος από το εμπόριο της ηρωίνης.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit ο Τούρκος υπήκοος φέρεται να επένδυε χρήματα σε καταστήματα franchise γνωστής αλυσίδας παγωτών ενώ εξετάζεται και ο ρόλος και ιδιοκτήτη γνωστού μπαρ στην Κηφισιά καθώς φαίνεται να ξεπλένονταν χρήματα και σε αυτή την την επιχείρηση.





 
Top