Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Στρόμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Αντζελίνα Τζολί, Σάρλτο Κόπλεϋ, Ελ Φάνινγκ, Σαμ Ράιλι, Ιμέλντα Στόντον Τζούνο Τεμπλ, Λεσλεϋ Μανβιλ
Κατηγορία: Φαντασίας
Διάρκεια: 98'
Επίσημος Τίτλος: MALEFICENT

Το παραμύθι της Disney "Η Ωραία Κοιμωμένη" το γνωρίζουμε όλοι. Το πώς έφτασε η μητριά του παραμυθιού να καθιερωθεί ως η πιο κακιά μάγισσα των παραμυθιών αλλά και της μεγάλης οθόνης, θα το μάθουμε παρακολουθώντας την ταινία Maleficent, με την Ατζελίνα Τζολί στον ρόλο της κακιάς. Η ταινία διηγείται το παρελθόν της και επομένως εξηγεί τον τίτλο αλλά και την ουσία της πολύ κακιάς "Maleficent".

Η Maleficent είναι μια πανέμορφη και αγνή νεαρή κοπέλα. Μεγαλώνει στο δάσος, σε ένα φιλήσυχο βασίλειο, και η ζωή της είναι ειδυλλιακή.

Μέχρι που η ειρήνη στη χώρα διαταράσσεται, όταν ένα απειλητικό στράτευμα εισβάλλει στο βασίλειο. Η Maleficent αποδεικνύεται η πιο ισχυρή προστάτιδα της πατρίδας της, όμως το τίμημα είναι μεγάλο. Προδομένη, η Maleficent γίνεται σκληρή και εκδικητική.

Έτσι, καταλήγει να καταραστεί τη νεογέννητη κόρη του νέου βασιλιά. Στην πορεία όμως, η Maleficent θα συνειδητοποιήσει ότι το μικρό κορίτσι μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη στο βασίλειο και ίσως και την πραγματική ευτυχία της ίδιας.

Εκτός από την όσο-πιο-κακιά-τόσο-πιο-όμορφη Ατζελίνα, στον ρόλο της Ωραίας Κοιμωμένης θα απολαύσουμε την αιθέρια Elle Fanning, καθώς και τη μικρή κόρη της Jolie, Vivienne (στις σκηνές που η πριγκίπισσα είναι μικρή).

Η σκηνοθεσία του βραβευμένου με δύο Όσκαρ για την καλλιτεχνική διεύθυνση των Avatar και Alice in Wonderland, Robert Stromberg, υπόσχεται μια θεαματική ταινία για όλη την οικογένεια.

ΠΗΓΗ
 
Top