Διαβάστε την είδηση όπως αναρτήθηκε σε τοπική ιστοσελίδα της Πάτρας, στο dete.gr:


Στη διακοπή της λειτουργίας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού ΕΣΕΠΑ Βραχναιϊκών προχωρά η Κεντρική Διοίκηση του ΕΣΕΠΑ, παρά την διάθεση της πλειοψηφίας των εθελοντών του σταθμού να συνεχίσουν την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Η αντίστροφη μέτρηση για την λειτουργία του σταθμού των Βραχναιϊκών άρχισε όταν από την Περιφερειακή και Τοπική διοίκηση ανακοινώθηκε στους εθελοντές ότι ο νέος νόμος (Ν.4249/2014) για την αναδιοργάνωση της ΓΓΠΠ που ψηφίστηκε στη Βουλή δημιουργεί κώλυμα στην λειτουργία του ΕΣΕΠΑ, γεγονός που σύμφωνα με τους εθελοντές δεν στοιχειοθετείται.



Βασιζόμενοι ωστόσο στην επίσημη απόφαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ΕΣΕΠΑ της 15ης Μαρτίου 2014, σύμφωνα με την οποία ο σταθμός των Βραχναιίκων θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο με την κάλυψη των εξόδων του από τους ίδιους τους εθελοντές και δεδομένης της παραίτησης της τοπικής διοίκησης, 19 εθελοντές του σταθμού με έγγραφό τους στην Κεντρική διοίκηση ανέλαβαν την κάλυψη των εξόδων του, προκειμένου να μην σταματήσει η λειτουργία του 1ου σταθμού ΕΣΕΠΑ στην Πελοπόννησο.













Επίσης με έγγραφό τους προς την Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων ανακοίνωσαν την απόφασή τους να την ενισχύσουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο Μάιος -Οκτώβριος 2014. Παρά το γεγονός ότι οι εθελοντές του σταθμού ανέλαβαν τα έξοδα λειτουργίας του και προετοιμάζονταν για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, με έγγραφό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΣΕΠΑ Νίκος Σαχινίδης την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014, ενημέρωσε τους εθελοντές των Βραχναιϊκών πως το απόγευμα του Σαββάτου 31 Μαΐου 2014 θα προχωρήσει στην αφαίρεση των οχημάτων και του εξοπλισμού του ΕΣΕΠΑ από τους εθελοντικούς σταθμούς Βραχναιϊκών, Βαρθολομιού και Κάτω Αχαγιάς.



Παράλληλα προτρέπει τους εθελοντές να προχωρήσουν στην σύνταξη καταστατικού προκειμένου να λειτουργήσουν ως τοπικοί σταθμοί με δικά τους Δ.Σ. και τότε θα τους δοθούν εκ νέου οχήματα και υλικό. Η απόφαση του κ. Σαχινίδη για την αφαίρεση των οχημάτων και του υλικού από τους σταθμούς ΕΣΕΠΑ βρίσκει αντίθετους τους εθελοντές του Πυροσβεστικού σταθμού Βραχναιϊκών καθώς η διαδικασία για την δημιουργία νέου συλλόγου (με την οποία δεν διαφωνούν) είναι χρονοβόρα και θεωρούν πως λόγω του ότι ο νέος νόμος περιλαμβάνει μεταβατικές διατάξεις που θα ισχύουν για τα επόμενα δύο έτη, μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς καμιά αλλαγή και για την φετινή αντιπυρική περίοδο το σταθμό των Βραχναιίκων και να συμβάλλουν στην ενίσχυση της Π.Υ και της Πολιτικής Προστασίας, πάντα με την υποστήριξη του ΕΣΕΠΑ σε οχήματα και υλικό.


http://i-secret.blogspot.com/
 
Top