Νέα υπόθεση "ζαρντινιέρας";



Απίστευτη εξέλιξη παίρνει η υπόθεση με τη δημοσίευση των φωτογραφιών των μελών της Χρυσής Αυγής, που επισκέφθηκαν την Τροχαία Ευβοίας και φωτογραφήθηκαν με τον διοικητή του τμήματος....







Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας eviazoom.gr που δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες καταγγέλλει στον ΑΝΤ1 ότι χθες αστυνομικοί της Τροχαίας τον προσήγαγαν και τον χτύπησαν ανελέητα ως αντίποινα.



Πρόκειται για τον Μιχάλη Τοσκάνη, διαχειριστής της ιστοσελίδας eviazoom.gr. Η ιστοσελίδα αυτή είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες τον περασμένο Σεπτέμβριο με τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται ανενόχλητα με κράνη και κοντάρια σε κοντινή απόσταση από την αστυνομική διεύθυνση Χαλκίδας, κάτι που οδήγησε στην παραίτηση 2 κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και την διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικών.



Είναι η ίδια ιστοσελίδα που την Παρασκευή δημοσίευσε νέες φωτογραφίες από την επίσκεψη των Χρυσαυγιτών στην Τροχαία Χαλκίδας τον περασμένο Μάρτιο. Από τη μία δέχεται από μέλη της Χρυσής Αυγής απειλές, όπως λέει, και από την άλλη καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί, δρώντας σαν οργανωμένη συμμορία τραμπούκων, τον μετέφεραν χθες στην Τροχαία Χαλκίδας, όπου έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο ένας του κρατούσε τα χέρια και ο άλλος τον χτυπούσε. Όταν ο ίδιος προσπάθησε να απωθήσει τον έναν από αυτούς, έπεσε πάνω σε ένα βάζο το οποίο έσπασε κι από τον ήχο μπήκαν μες στο γραφείο άλλοι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο κτήριο, οι οποίοι και τους χώρισαν ενώ μετέφεραν τον ίδιο στο νοσοκομείο. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μετέβη στην Ασφάλεια Χαλκίδας, όπου υπέβαλε μήνυση κατά των δύο αστυνομικών, οι οποίοι αναζητούνται στα πλαίσια του αυτοφώρου για να συλληφθούν.



Δείτε το βίντεο με τις καταγγελίες του δημοσιογράφου στον ΑΝΤ1 και τον Χρήστο Μαζανίτη:







Στον αντίποδα, η Τροχαία Χαλκίδας δίνει μία τελείως διαφορετική διάσταση των γεγονότων. Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι τον σταμάτησαν για τροχονομική παράβαση. Ο ίδιος δεν έδειχνε πρόθυμος να συνεργαστεί κι έτσι τον προσήγαγαν στο τμήμα όπου, όπως λένε οι αστυνομικοί, μόνος του άρχισε να χτυπιέται στο πρόσωπο και άλλα σημεία του σώματος, σπάζοντας και μία γλάστρα, ενώ αργότερα όταν του ανακοίνωσαν ότι σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του ισχυρίστηκε ότι έχει λιποθυμηκές τάσεις και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.



Την πολύ σοβαρή όσο και περίεργη υπόθεση ερευνά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που ήδη έχει επικοινωνήσει με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., διευκρινίζεται ότι και οι αστυνομικοί έχουν υποβάλει μήνυση κατά του δημοσιογράφου.



 
Top