Αποκλειστική συνέντευξη στην ιστοσελίδα 7news.gr,έδωσε ο Υπ.Δημοτικός Συμβούλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Παπανικήτας Μανώλης.

O Mανώλης Παπανικήτας είναι 37 ετών παντρεμένος με την Αθηνά Μαράκη, έχει έναν γιο 4 ετών και περιμένει και τον δεύτερο σύντομα.Είναι σκηνοθέτης και μέλος του Δ.Σ. Σκηνοθετών & Διευθυντών Παραγωγής, μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ και αντιπρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Καράτε "NISIZA"
•Περιγράψτε μας ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σας που δεν το έχουν οι άλλοι υποψήφιοι και για ποιο λόγο ζητάτε την ψήφο από τους δημότες .
Ένα βασικό χαρακτηριστικό μου είναι ότι λόγω της δουλειάς μου, μου έχει δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψω, να δω και να συναντήσω ανθρώπους άλλης κουλτούρας και να διαμορφώσω απόψεις και ιδέες για το πώς η πόλης μας θα βγεί από την αφάνεια και την εσωστρέφεια. Πώς θα στρέψει το βλέμμα στο τι συμβαίνει τριγύρω και πώς θα εκμεταλλευτεί τα ειδικά χαρακτηριστικά της.
•Ποια είναι η επαγγελματική σας κατάσταση και  πώς πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε μέσω αυτής στον Δήμο σας;
Ήμουν σκηνοθέτης της ΕΡΤ και είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό. Μετά από τραγικούς κυβερνητικούς χειρισμούς έμειναν τουλάχιστον 3000 εργαζόμενοι στο δρόμο, μαζί τους και εγώ. Έχω μάθει να παλεύω όμως για να ανατρέπω τα λάθη ή να τα διορθώνω στο μέγιστο βαθμό με όσες δυνάμεις έχω. Νομίζω ότι η εμπειρία που έχω στον τομέα των ΜΜΕ μπορεί ουσιαστικά να βοηθήσει σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς στο δήμο.
•Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα τρία σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή o Δήμος σας; 
Ανεργία-Κοινωνικές δομές-Ποιότητα ζωής
•Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι Δήμοι παρουσιάζουν οικονομικά ανοίγματα και σε αρκετές περιπτώσεις υπέρογκα χρέη, εσείς που θα βρείτε τα χρήματα για να αναπτύξετε το πλάνο που έχετε για την περιοχή σας; 
Πρέπει ο ίδιος ο δήμος να δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης και να μην περιμένει μοιρολατρικά είτε κονδύλια από την κεντρική διοίκηση είτε ευρωπαϊκές ενισχύσεις. Σαφώς πρέπει να διεκδικούμε ότι μας ανήκει και ακόμα περισσότερα. Το κυρίαρχο, όμως, στην εποχή που ζούμε είναι να δημιουργούμε με ιδέες και πράξεις, συνθήκες και υποδομές για να ενδιαφερθούν επενδυτές και εταιρείες να ασχοληθούν με το δήμο και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους συμπολίτες μας με διαφάνεια και αξιοκρατία.
•Έχετε ξανασχοληθεί στο παρελθόν με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινά και αν ναι, πείτε μας τρία πράγματα που έχετε κάνει για το Δήμο σας; Αν όχι, τότε πείτε μας για ποιο λόγο αποφασίσατε να ασχοληθείτε; 
Ήμουν υποψήφιος την περασμένη περίοδο. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν εξελέγειν. Αυτό με αποθάρρυνε να ασχοληθώ ενεργά, παρόλα αυτά μέσω της δουλειάς μου προσπάθησα να αναδείξω τα προβλήματα του δήμου. Δεν είχα σκοπό να εμπλακώ όχι γιατί δεν θέλω αλλά γιατί ήμουν απογοητευμένος από τις επιλογές που είχα. Με ενέπνευσε ο Χρήστος Σαλαλές. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένας καλός δήμαρχος που θα έχει πολύ δουλειά. Θα πρέπει να επαναφέρει ένα δήμο από την εντατική ξανά στη ζωή.
•Βαθμολογείστε τις παρακάτω προτεραιότητες που θα βάζατε από το 1 μέχρι το 10 αν εκλεγείτε και αιτιολογείστε τις δύο πρώτες που θα επιλέξετε ως σημαντικές:
Θα μου επιτρέψετε το 12άρι, που δεν υπάρχει στη βαθμολογία, να το δώσω σε μια λέξη που επίσης δεν υπάρχει στις επιλογές. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Στο δημότη Κερατσινίου-Δραπετσώνας πρέπει να κυριαρχήσει η αξιοπρέπεια πράγμα που μας το έχει αφαιρέσει η κεντρική εξουσία αλλά και που κατά καιρούς δημοτικές αρχές δεν φρόντισαν να ανακτήσουν. Από κει και πέρα και οι οχτώ λέξεις που έχετε επιλέξει είναι για 10άρι. Το μόνο που θα ξεχώριζε λίγο για μένα είναι η νεολαία, γιατί αυτή πρέπει να υπάρχει, να δραστηριοποιείται για να ισχύσουν τα υπόλοιπα.
Αξιοκρατία:
Διαφάνεια:
Κακοδιαχείριση:
Κοινωνικές Δομές:
Πλάνο Ανάπτυξης:
Αθλητισμός:
Νεολαία:
Δημοτικά Έργα:
•Ποιο είναι το πλάνο παρέμβασης της παράταξής σας για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η φτώχεια, η ανεργία, οι ελλείψεις στο κοινωνικό κράτος και στη δημόσια υγεία; 
Το πλάνο είναι απλό και κατανοητό, το εξήγησα σε προηγούμενη ερώτηση. Το να επεμβαίνεις, να δρας και να δημιουργείς είναι η καλύτερη λύση στα προβλήματα, πέρα από υποσχέσεις και σχέδια επί χάρτου.
•Δικαίως ή αδίκως πιστεύετε ότι ακούν οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι τα προβλήματα της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών; 
Δικαιότατα τα ακούν αυτοί που έχουν άμεση σχέση με τον πολίτη, ζουν την ίδια καθημερινότητα και βιώνουν τα ίδια προβλήματα. Σαφώς και για κεντρικές πολιτικές επιλογές δεν φέρουν την άμεση ευθύνη οι δήμαρχοι, φέρουν όμως την ευθύνη ότι δεν οργανώνουν τους πολίτες να αντιδρούν σε αυτά που τους καταστρέφουν τη ζωή και να διεκδικούν αυτά που θα κάνουν την καθημερινότητα τους καλύτερη.
•Πιστεύετε ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν ρόλο και λόγο στη λήψη των αποφάσεων που παίρνει η τοπική αυτοδιοίκηση;
Οι πολίτες έχουν την απόλυτη ευθύνη για αυτό που συμβαίνει στη χώρα σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο. Η ψήφος είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση και είναι κρίμα να τη σπαταλάμε χωρίς σκέψη. Πολλές φορές ο κόσμος νιώθει υποχρέωση σε ένα γιατρό γιατί  του γράφει φάρμακα ή σε ένα φαρμακοποιό γιατί του παίρνει την πίεση. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το κριτήριο για να ψηφίσουμε κάποιον είναι να έχει την ικανότητα να ανταπεξέλθει σε αυτά για τα οποία τον ψηφίζουμε και όχι γιατί του έχουμε υποχρέωση. Επίσης νομίζω ότι ο ρόλος του πολίτη δεν εξαντλείται στην ψήφο. Καθημερινά πρέπει να κρίνει και να επικρίνει την όποια εξουσία.
•Κοιτώντας στα μάτια έναν άνεργο συμπολίτη σας τι θα του λέγατε  για να τον πείσετε να σας ψηφίσει;
Ότι έχω βιώσει την ανεργία, ότι είμαι εν δυνάμει άνεργος, η γυναίκα μου είναι άνεργη, όπως και η πλειοψηφία των νέων της πόλης και ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό ώστε να μειωθεί αυτή η μάστιγα στην πόλη μας.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κερατσινίου – Δραπετσώνας 
με Επικεφαλή τον Υποψήφιο Δήμαρχο ΧΡΗΣΤΟ ΣΑΛΑΛΕ
 
Top