chakras_σώμα_αιθερικό Η υπεραισθητική αντίληψη είναι η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον μας χωρίς να περνάμε από τις 5 συνηθισμένες αισθήσεις. Είναι μια ενδιάθετη ικανότητα του ανθρώπου, λιγότερο ή περισσότερο αναπτυγμένη αλλά πάντα διαθέσιμη. Διαθέτουμε τρεις τύπους υπεραισθητικών υποδοχών, κι αυτοί είναι το αιθερικό σώμα, τα τσάκρας και τα όργανα της υπεραίσθησης. Για τους μελετητές αυτής της άλλης, γνωστής από την παράδοση αιώνων και σήμερα πια μετρήσιμης «άλλης ύλης» που εκτείνεται πέρα από το δέρμα μας, το πρώτο, το αιθερικό σώμα είναι ένα απόλυτα υπαρκτό, πολύτιμο όργανο.

Το αιθερικό σώμα

Από το βιβλίο Ιερές Γεωμετρίες (Géométries Sacrées ) ενός καρτεσιανού αρχιτέκτονα που σπούδασε επί χρόνια εσωτερική φιλοσοφία, του Stéphane Cardinaux παίρνουμε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το αιθερικό σώμα. Ο Cardinaux έκανε μια πλατιά έρευνα χρησιμοποιώντας ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η τεχνολογία σαν το Sonotest, ξεκινώντας από τo ανθρώπινο σώμα και φτάνοντας μέχρι κτίρια και ολόκληρους τόπους. Ως αρχιτέκτονας το ενδιαφέρον του εστιάζει στο βαρύ, δίτομο έργο του σε μια μεγάλη ποικιλία κτιρίων και ιερών τόπων. Το πρώτο «κτίσμα» ωστόσο που μελετά είναι το σώμα του ανθρώπου και για το πρώτο «στρώμα» αυτού του κτίσματος, το αιθερικό δίνει τα ακόλουθα στοιχεία.

Το κέλυφος του αιθερικού σώματος είναι ένα βιοενεργητικό στρώμα που τυλίγει το φυσικό σώμα σε μια απόσταση που κυμαίνεται ανάμεσα στα 50 και τα 80 εκατοστά από το δέρμα. Το πάχος αυτού του κελύφους είναι 1 με 2 εκατοστά. Υπάρχουν υπο-στρώματα αυτού του σώματος στα οποία οι ειδικοί δίνουν διάφορα ονόματα όπως «συναισθηματικό σώμα» ή «αστρικό σώμα».Το σώμα φέρει μια ποικιλία χρωμάτων ενδεικτική της κατάστασης όλου του οργανισμού.


Το αιθερικό δονείται πλήρως από αρμονικές, παρουσιάζει ενδιάμεσα στρώματα που εισέρχονται το ένα στο άλλο και είναι η αντανάκλαση της κατάστασης της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας ενός ατόμου. Η διάσταση, η πυκνότητα και το σχήμα του μας δίνουν πολύ ακριβείς πληροφορίες για την υγεία, τόσο την τωρινή όσο και την παρελθοντική ενός προσώπου. Οι επιπτώσεις ενός ατυχήματος, οι παλιές πληγές, τα σημάδια που έχουν αποτυπωθεί πάνω στο φυσικό σώμα ακόμα και η αφαίρεση οργάνων είναι άμεσα ορατά, αφού έχουν αφήσει την σφραγίδα τους πάνω στο αιθερικό.

Μετρήσεις που έχουν γίνει σε περισσότερα από 300 άτομα για να βρεθούν στατιστικά οι διαστάσεις του αιθερικού σώματος με τα κατάλληλα, ευαίσθητα εργαλεία έχουν δείξει νούμερα από τα 20 εκ. μέχρι λίγο περισσότερο από τα 200 εκ. έκταση του λεπτοφυούς αυτού σώματος γύρω από το φυσικό με το μισό του δείγματος, το 50% να δείχνει μια μέση διάσταση έκτασης του αιθερικού ανάμεσα στα 50-80 εκ.


Ο ρόλος του αιθερικού σώματος

Το λεπτοφυές, ενεργειακό αυτό κέλυφος πέρα από το δέρμα μας συλλαμβάνει διαρκώς κάθε μικροαλλαγή στο περιβάλλον μας. Αυτά που δεν καταλαβαίνουμε με τη λογική τα «διαβάζουμε» με το αιθερικό, στην πιο στοιχειώδη μορφή τους. Γι’αυτό και θεωρείται όργανο και πύλη για την υπεραισθητή αντίληψη. Στην ικανότητα να επηρεάζει αυτό το σώμα βασίζεται η θεραπευτική δύναμη του ρέικι, που μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην ενέργεια χωρίς καν αφή. Αυτό το σώμα είναι που μας ενημερώνει προκαλώντας δυσφορία ή αναστάτωση όταν εισερχόμαστε σε έναν χώρο με βλαπτική ενέργεια ή συναντούμε κακούς ανθρώπους. Είναι το «στρώμα» που επικοινωνεί διαδραστικά με το έξω περιβάλλον αλλά και με το εσωτερικό του ατόμου. Κάθε σκέψη και κάθε δράση το συντονίζει σε άλλα κύματα και κάθε νέα περιοχή στην οποία εισέρχεται προκαλεί ανταπόκριση.

Έτσι και η ελάχιστη μεταβολή των ενεργειακών, ηλεκτρομαγνητικών πεδίων γύρω μας γίνεται αντιληπτή και προκαλεί με τη σειρά της μεταβολές. Αυτός είναι ο κίνδυνος από την υπερπληθώρα ρευμάτων, μαγνητισμού και ενεργειών που δέχεται κατά πολύ αυξημένα ο μέσος άνθρωπος στον σύγχρονο κόσμο –οι επιπτώσεις που έχουν κινητά, ηλεκτρισμός, η φανερή και αόρατη τεχνολογία των καιρών. Κι επειδή αυτό το σώμα, όχι μόνο είναι δείκτης της υγείας αλλά και αίτιο ευρωστίας ή ασθένειας, εάν για οποιοδήποτε λόγο η ενέργειά του ελαττωθεί ή γίνει χαμηλότερης ποιότητας, πρέπει να το φροντίζουμε σχεδόν όσο και το φυσικό σώμα.

Θεραπευτές και ειδικοί προτείνουν κάποιες λύσεις για τον καλύτερο συντονισμό αυτού του λεπτού και σημαντικού στρώματος ύλης και ενέργειας. Θετική σκέψη και δράση το επηρεάζουν όπως και η διατροφή, όπως και η πραγματική άσκηση του φυσικού σώματος. Άνθρωποι που λαμβάνουν για χρόνια φάρμακα εμφανίζουν μεταβολές στην έκταση και την ποιότητά του. Όπως και όλη η αύρα, το αιθερικό σώμα καθαρίζει στη φύση και σε καθαρό περιβάλλον. Το θαλασσινό νερό με τις υψηλές καθαρτικές του ιδιότητες ενισχύει και τονώνει το αιθερικό αλλά καλή δουλειά κάνει και ένα βαθύ μπάνιο στο σπίτι. Η απομάκρυνση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων όπου είναι δυνατόν, το βοηθά να μην μειωθεί ή να χάσει την ισχύ του και επιβάλλεται στην κρεβατοκάμαρα γιατί τις ώρες που το φυσικό σώμα ξεκουράζεται και αναζωογονείται το ίδιο συμβαίνει και στα πιο λεπτοφυή ανώτερα στρώματα.



Άρης Χανδρής, arischandris@yahoo.com





 
Top