Είναι γνωστό ότι οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις δεν είναι και πολύ ασφαλείς αφού μπορούν μερικοί «έξυπνοι» να «ξεγελάσουν» με διάφορους τρόπους το αποτέλεσμα είτε δωρεάν είτε επί πληρωμής με εταιρίες που αναλαμβάνουν τέτοιες «δουλειές».

Επειδή όμως  η τεχνολογία αναπτύσσεται διαρκώς έτσι και οι εταιρίες όπως η Polldaddy.com ή η Google έχει πολλά restrictions (περιορισμοί) και ειδικά στις Pro εκδόσεις οι οποίες δεν είναι για αυτούς που είναι τζαμπατζήδες.
Μέσα στους περιορισμούς θα βρείτε πολλούς τρόπους έτσι ώστε να σταματήσετε τους  «έξυπνους» κλέφτες που θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση.

Οι τρόποι είναι οι εξής:

1.Password protection
Βάζοντας αυτόν τον περιορισμό αυτός που θέλει να ψηφίσει πρέπει να βάλει ένα αληθινό email στο οποίο θα λάβει ένα κωδικό που στην συνέχεια θα πρέπει να χρησιμοποιήσει για την ψήφο του. Αν το κάνεις αυτό δεν θα ψηφίσει κανένας!

2.IP Restriction
Αποκλεισμός συγκριμένης IP  διεύθυνσης. Φυσικά όσες IP και να αποκλείσει κάποιος για την ομαλή διεξαγωγή άλλες τόσες θα βρουν οι «έξυπνοι» άρα άδικος κόπος.

3.Captcha Protection. Βάζοντας να εμφανίζεται ένας κωδικός ασύγχρονος αποφεύγετε τις μηχανές ρομπότ που χρησιμοποιούν οι διάφορες εταιρίες που αναλαμβάνουν επί πληρωμής να αλλοιώσουν ένα αποτέλεσμα.

4.Email restriction είναι ένας περιορισμός στον οποίο αποκλείεις συγκεκριμένες διευθύνεις email από τις οποίες υπάρχει ένδειξη αλλοίωσης.

5.Για τους «επαναληψάκηδες» υπάρχει το Cookies & IP restriction, στο οποίο υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί από τις εταιρίες  που αναλαμβάνουν επί πληρωμής να αλλοιώσουν ένα αποτέλεσμα αλλά στο τέλος η εταιρία έχοντας κάνει τον έλεγχο διαγράφει τις ύποπτες διευθύνσεις IP και φυσικά και τις ψήφους  που έχουν προσθέσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για να καταλάβει κάποιος πως λειτουργούν οι εταιρίες αυτές είναι οι μαζικές και συνεχόμενες τοποθετήσεις ψήφων με διαφορά δευτερολέπτων , συνήθως 3 έως 5 και με IP οι οποίες έχουν ίδια τα 2 πρώτα πεδία π.χ. 46.246.230.242 , 46.246.169.107 και ούτω καθεξής. Αυτές οι «μαγικές» κινήσεις γίνονται σε ώρα μη αιχμής όταν δηλαδή σε απλά Ελληνικά όλοι κάνουμε νάνι.

Όμως όλα τα παραπάνω είναι απλά ημίμετρα όταν προσπαθεί κάποιος να κάνει μια απλή δημοσκόπηση όπως συνηθίζεται τον τελευταίο καιρό.

Την λύση την δίνουν οι ίδιες οι εταιρίες που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες όπως η Polldaddy.com η Google κ.α. οι οποίες για να προστατέψουν το προϊόν που πουλάνε αναλαμβάνουν είτε λόγω αίτησης του πελάτη είτε βλέποντας μεγάλη αύξηση σε συγκεκριμένες ώρες που δεν δικαιολογείτε να προχωρήσουν σε  έλεγχο, διαγραφή αλλά και ακόμα σε κλείσιμο της ψηφοφορίας/δημοσκόπησης με ότι συνεπάγεται αυτό για όλους!!

Σίγουρα καμία ηλεκτρονική ψηφοφορία/δημοσκόπηση δεν είναι αρκετά ασφαλής αλλά όπως και να γίνει ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ  ΠΑΝΤΑ πιάνεται ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ  ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ (αυτό και είναι και το πιο σύνηθες) !!!!

Το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης δεν κρίνει ποτέ μια εκλογική μάχη όσο και να θέλουν μερικοί να το νομίζουν ή να το επιδιώκουν . Αυτό που κρίνει μια εκλογική μάχη είναι το έργο που έχει προσφέρει εκείνος που διεκδικεί ένα οποιοδήποτε αξίωμα.

Συνήθως πρέπει να γνωρίζεται ότι ο «μονίμως γκρινιάρης» ή αλλιώς «ο κλάψας υποψήφιος» είναι αυτός που προσπαθεί να καλύψει τις αδυναμίες του ρίχνοντας ΠΑΝΤΑ το φταίξιμο σε άλλους για να καλύψει τις δικές του αδυναμίες και τα ψέματα που έχει φλομώσει λαό και συνεργάτες ή «συντρόφους».

Γι’ αυτό λοιπόν συνιστούμε ψυχραιμία , έτσι και αλλιώς σε 2 εβδομάδες ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝΕ……..

Καλή δύναμη και λιγότερη κλάψα !!!


Υ.Γ. και μια συμβουλή… να λέτε την αλήθεια στους συνεργάτες και συντρόφους σας γιατί στο τέλος θα σας γυρίσει ανάποδα. ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
 
Top