Σε συνεδρίασή της η ολομέλεια της Δημοτικής Παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με εισηγητή τον επικεφαλής της Χρήστο Σαλαλέ, αφού ανέλυσε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών συζήτησε και αποφάσισε για τη στάση που θα πρέπει να διέπει τόσο τα μέλη της παράταξης, όσο και τους δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας που θα κληθούν να επιλέξουν την νέα Δημοτική Αρχή την ερχόμενη Κυριακή.
Η απόφαση της ολομέλειας της παράταξης αφού έκανε δεκτή την εισήγηση του επικεφαλής της Χρήστου Σαλαλέ, έχει ως ακολούθως:
·         Το ιερό Δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη, αυτό της επιλογής της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου είναι θέμα συνείδησης. Οι Δημοτικές Παρατάξεις έχουν και δικαίωμα αλλά προπαντός  υποχρέωση να μην απουσιάσουν από αυτή την κορυφαία για την πόλη διαδικασία χωρίς να εκφράσουν την θέση τους και τα κριτήρια που πρέπει να διέπει τη σκέψη και την συνείδηση των δημοτών στην επιλογή τους.

·         Ο Δήμαρχος της πόλης που θα προκύψει από τις επαναληπτικές εκλογές, με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου τα οποία είναι οριακά μεταξύ των υποψηφίων θα είναι ένας Δήμαρχος χαμηλής δημοκρατικής νομιμοποίησης ως προς την αντιπροσωπευτικότητα.

·         Με βάση τα δύο προαναφερόμενα βασικά συμπεράσματα
και σε συνέχεια του προγραμματικού λόγου που ανέπτυξε η
Παράταξή μας σε όλη την προεκλογική περίοδο και θα αποτελέσουν τον άξονα της πολιτικής της στο
Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει, ως προς τους δύο διεκδικητές της Δημαρχίας της πόλης μας, εκτιμά ότι:
Ο απερχόμενος Δήμαρχος κος Τζανής δυστυχώς είναι ο κύριος υπεύθυνος του τέλματος και της εγκατάλειψης που βρίσκεται η πόλη μας. Ούτε ήθελε  ούτε μπόρεσε να προσφέρει το ελάχιστο στην πόλη, έπραξε ακριβώς το αντίθετο. Η θητεία του ως Δημάρχου την τετραετία που πέρασε μας δίνει την βεβαιότητα της εκτίμησης ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα ήταν ακόμη πιο καταστροφικά για την πόλη σε περίπτωση επανεκλογής του. Η λειτουργία του κου Τζανή ως Δημάρχου απέδειξε ότι δεν έχει αυτοδιοικητικά κριτήρια, με παντελή απουσία της στοιχειώδους διαφάνειας στην διαχείριση του δημοτικού χρήματος.

·         Ο έτερος υποψήφιος Δήμαρχος κος Βρετάκος δυστυχώς επέλεξε για τον εαυτό του να είναι ένας αμιγώς κομματικός υποψήφιος. Στην προεκλογική του καμπάνια δεν ανέπτυξε με σαφήνεια τις προγραμματικές θέσεις του στα θέματα που αφορούν την πόλη, αντίθετα περιορίστηκε κατά κύριο λόγο σε θέσεις που άπτονται και αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου.

Ωστόσο θεωρούμε ότι δεν είναι αργά να απαντήσει με σαφήνεια σε τρία θεμελιώδη θέματα που αφορούν την πόλη και αυτά είναι:

1.- Την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας και ενίσχυσης του κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης.

2.- Την θέση του για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων από το νέο ΕΣΠΑ μέσω του ΠΕΠ Αττικής και τομεακών  προγραμμάτων των Υπουργείων για την ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών της πόλης, καθώς και δράσεων βελτίωσης της καθημερινότητας.

3.- Την θέση του σε αναπτυξιακή κατεύθυνση με δημιουργία θέσεων εργασίας, του παράκτιου μετώπου της πόλης με αποκλεισμό για την χρήση γης σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες.
Τα τρία αυτά θέματα θα μπορούσαν να αποτελέσουν στοιχεία σύγκλισης στην επιλογή της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

4.- Στο Δήμο πρέπει να αποκατασταθεί η παραβιασμένη νομιμότητα στην διαχείριση του δημοτικού χρήματος και αυτό πρέπει να γίνει με διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών πεπραγμένων. Το οφείλει η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές στου δημότες της πόλης και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική εποχή.

Εφ’ όσον δημόσια δεν εκφραστεί στις προαναφερόμενες δεσμεύσεις ο κος Βρετάκος τότε θα είναι μία λύση καταδικασμένη για την πόλη και τους δημότες της.

Οι απαντήσεις σε αυτά τα θεμελιώδη θέματα εναπόκεινται στην παράταξη του κου Βρετάκου και τον ίδιο, που πρέπει να κατατεθούν στους δημότες της πόλης για την αξιολόγησή του.

Στο δύσκολο δίλλημα που έθεσε ο πρώτος γύρος της ετυμηγορίας των δημοτών στην πόλη, η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» δεν έκλεισε τα αυτιά και τα μάτια της. Πήρε θέση. Θέση που βρίσκεται σε απόλυτη συνέχεια και συνέπεια με τις προγραμματικές αρχές της. Το ίδιο θα πράξει σε όλα τα θέματα που απασχολούν και θα απασχολήσουν την πόλη μας με αίσθημα ευθύνης.

Έτσι κι αλλιώς τελικός κριτής προσώπων και καταστάσεων είναι ο ίδιος ο δημότης.
 
Top