Διαβάζοντας την κακόγουστη ειδική έκδοση για την Δραπετσώνα του εντύπου «Εν δήμω», που στην πρώτη σελίδα έχει μία φωτογραφία του δημάρχου μας Λ.Τζανή και δίπλα την μπανάλ φράση «Στη Δραπετσώνα έχουμε Δήμαρχο που αγωνίζεται για το δίκιο της πόλης μας» και κάτω αριστερά, το αφόρητο πια κλισέ «Στη Δραπετσώνα έχουμε ζωή», σκέφτηκα προς στιγμή να μην ασχοληθώ καθόλου.
Η απόσταση ανάμεσα σ’αυτά που διαβάζεις σ’αυτό το τετρασέλιδο και στην πραγματικότητα είναι τόσο μεγάλη, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι υπερβολές, οι κουτοπόνηρες ασάφειες και τα ψέματα θα στραφούν τελικά εις βάρος του και θα τον καταπλακώσουν.
Επειδή όμως ο κ.Τζανής επέλεξε εν ψυχρώ να μας φλομώσει στα ψέματα και στις ανακρίβειες, θεώρησα τελικά ότι πρέπει αυτή η επιλογή να επισημανθεί και να ηττηθεί. Να χάσει λοιπόν ο τοπικός άρχοντας, όχι μόνο γιατί σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο διέλυσε το δήμο μας, αλλά και για τα ψέμματα που διαδίδει. Κι αυτό, διότι η προδιαγραφόμενη ήττα του, αν συμβεί και για το λόγο των ψεμμάτων, πιστεύω ότι αυτό θα συμβάλλει, στο μέρος που της αναλογεί φυσικά, στην αποδυνάμωση της παγιωμένης νοοτροπίας ενός μεγάλου μέρους του πολιτικού προσωπικού της πατρίδας μας. Μέρος της οποίας είναι και η μεγάλη έφεση στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, στις ψηφοθηρικές και άνευ αντικρίσματος υποσχέσεις και στο αλισβερίσι με ομάδες μελετών, σχεδίων και έργων που τίποτα δεν τις σταματά.
Μαυρογιαλουρισμός; Ναι, περίπου. Είναι πάντως σε έξαρση αυτή η νοοτροπία που χαρακτήριζε το πολιτεύεστε των σαράντα τελευταίων χρόνων και έκανε την κρίση μας ακόμα πιο μεγάλη. Μιας νοοτροπίας που δίνει σκληρές μάχες για να ξανακυριαρχήσει. Φαίνεται λοιπόν, πως ο δήμαρχός μας, που ισχυρίζεται ότι πολεμάει την κρίση και τα μνημόνια, δεν πήρε κανένα μάθημα από τις αιτίες που φτάσαμε σ’αυτήν. Ο κ.Τζανής λοιπόν, θεωρούμε πως είναι ένας από τους εξαιρετικούς εκφραστές αυτής της συμπεριφοράς. Είναι ένας απ'αυτούς που προχωρεί θεωρώντας τους συνδημότες του ως χαϊβάνια ολκής και τον εαυτό του ως ένα έξυπνο πουλί που δεν πιάνεται από τη μύτη, ικανό να μας πλασάρει την εικονική πραγματικότητά του ως αληθινή.
Που ξεκινάει από την δεύτερη σελίδα. Πάνω πάνω υπάρχει μια αναφορά στα μνημόνια και στα αρνητικά αποτελέσματά τους στην Ελλάδα και στο δήμο μας φύρδην μύγδην. Μ’εκείνον τον ουδέτερο τρόπο  παρουσίασης τους που γίνεται με την κλισέ πρόταση «Η Ελλάδα που βρίσκεται στην πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της». Είναι ο κλασσικός τρόπος των δυνάμεων του δικομματισμού, που φέρουν μεγάλη ευθύνη αυτής της κατάστασης που ζούμε και που αρνούνται πεισματικά να την αναλάβουν, παρουσιάζοντας την κρίση δίχως υποκείμενα, λες και η Ελλάδα από μόνη της βρέθηκε σ’αυτήν την άθλια θέση. Στη θέση εκείνη που η μεγάλη πλειοψηφία πληρώνει τα σπασμένα των άλλων, των από πάνω που τίποτα δεν τους αγγίζει.
Προχωρώντας την ανάγνωση σκαλώσαμε στον τίτλο « Παραλάβαμε ΧΡΕΟΣ 30 εκατ. ΕΥΡΩ»Το μειώσαμε στα 5 εκατευρώ!!!!. Εν συντομία, η αλήθεια είναι ότι παρέλαβε χρέος 30 εκατ. ευρώ περίπου, και το χρέος του δήμου μας το 2014 είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά εξήγησε η κα. Καπουσίζογλου Ελένη στη Σταγόνα τη λαθροχειρία του κ.Τζανή. Πατώνταςεδώ θα πάρετε μια σαφή ιδέα του τι ισχύει. Επιπλέον θα επισυνάψουμε εδώ και το σχετικό ποσόν της ΔΗΚΕΠΑ. Στα τρία αυτά χρόνια της μη λειτουργίας της, αφού άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους σ’αυτήν, αφού έγιναν άπειρες ψυχοφθόρες συνεδριάσεις του Δημ.Συμβουλίου για το θέμα αυτό κι αφού τη διάλυσε, τελικά πριν ένα μήνα η ΔΗΚΕΠΑ, με πρόταση του Δημ.Συμβουλίου, μας αποχαιρέτισε για πάντα. Οι υπάλληλοί της και το χρέος της πέρασαν στον Δήμο. Το χρέος της ΔΗΚΕΠΑ όταν ανέλαβε τον δήμο ο κ.Τζανής, ήταν 800 χιλ. περίπου ευρώ. Το χρέος της το 2014 που πέρασε στον Δήμο, ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ. Η κα. Καπουσίζογλου στο άρθρο της βγάζει πραγματικό χρέος του Δήμου το 2014 το ποσόν των 25,5 ευρώ σύν τα 3εκ. της ΔΗΚΕΠΑ, άρα ο δήμος μας χρωστάει συνολικά κοντά στα 29εκ. ευρώ. Μακάρι να τα είχε καταφέρει ο κ.Τζανής και να χρωστούσε ο δήμος μας μόνο 5 εκ.ευρώ. Αλλά τους ευσεβείς πόθους μας δεν κατάφερε να τους πραγματοποιήσει κι αυτό είναι κρίμα για όλους μας. Την ίδια περίοδο η δημ.αρχή του κ.Ιωακειμίδη στο διπλανό δήμο Νίκαιας Ρέντη, με μείωση εσόδων από το κράτος κατά 63% σε σχέση με το 2010, κατάφερε να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα του δήμου κατά 30%. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους δημότες, όταν στον δικό μας δήμο όλα αυτά και κατά κοινή ομολογία, χειροτέρεψαν ακόμα πιο πολύ από την αξιοθρήνητη κατάσταση που τα είχε αφήσει ο κ.Μελάς. Επιπλέον η Δημ. Αρχή του κ.Ιωακειμίδη παρέλαβε ένα χρέος που ξεπερνούσε τα 90εκ. ευρώ και κατάφερε να το κάνει 70 εκ.ευρώ περίπου. Εκτιμώ ότι αυτή η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο δημ.αρχές θα φανεί και στα εκλογικά αποτελέσματα.
Το επόμενο θέμα στην 2η σελίδα έχει τίτλο «Δημιουργήσαμε κοινωνία Αλληλεγγύης». Υπάρχει ένας κατάλογος λοιπόν, που παρουσιάζει 11 δράσεις. Απ’αυτές μία που δεν γνωρίζω αν έχει πραγματοποιηθεί, αλλά θεωρώ πολύ πιθανόν να έχει όντως γίνει, είναι οι 150 σόμπες υγραερίου που δόθηκαν σε κάποιους άπορους συνδημότες μας. Όλες οι άλλες ή ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας του ή τις έχουν πραγματοποιήσει μη δημοτικοί φορείς ή το μια σταλιά που πραγματοποίησε το παρουσιάζει σαν τεράστιο, ή ακόμα κάποιες είναι στα σχαριά για να γίνουν.
Αξίζει νομίζω μια μικρή αναφορά στο Κέντρο Υγείας, που εδώ και 12 χρόνια τουλάχιστον, θεμελιώνεται και εγκαινιάζεται ξανά και ξανά στο Κερατσίνι. Κι αυτό που μας λέει ο κ.Τζανής είναι ότι, αυτήν την εποχή που ο κ.Γεωργιάδης κλείνει νοσοκομεία και τμήματα κι απολύει γιατρούς και νοσοκόμους, απολύει και καθαρίστριες, θα δημιουργήσει σ’εμάς εδώ ένα κέντρο υγείας επανδρωμένο με το απαραίτητο προσωπικό και όργανα για να λειτουργεί κανονικά. Δεν νομίζω να υπάρχει έστω κι ένας συνδημότης μας που να μη θέλει αυτό να είναι αληθές. Δεν νομίζω επίσης ότι υπάρχει έστω κι ένας συνδημότης μας που πιστεύει ότι το κέντρο υγείας στο Κερατσίνι θα πραγματοποιηθεί σύντομα.
Στην επόμενη στήλη που έχει τίτλο «Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ», η πρώτη δράση που αφορά την πρόσβαση των δημοτών στην παραλία των Λιπασμάτων μετά από 80 χρόνια, είναι αληθής και μπράβο του. Η ενέργεια αυτή επιλέχτηκε, αποφασίστηκε και υποστηρίχτηκε από την Ανοιχτή Επιτροπή Ανάπλασης του Δήμου, τον καιρό που λειτούργησε. Το θέμα φυσικά έχει μείνει ανοιχτό, αφού τίποτα δεν είναι κατοχυρωμένο κι επιπλέον το αίτημά μας αφορά όλη την ακτή της Ανάπλασης κι όχι ένα μικρό μέρος αυτής. Σαν αρχή όμως είναι καλή και παρόλο που έγινε την περίοδο των εκλογών του ’12, όταν το ΠΑΣΟΚ έβλεπε το κακό να πλησιάζει κι έδινε ότι μπορούσε. Κάπως έτσι ο Πασόκας Ανωμερίτης, το αφεντικό του ΟΛΠ, έκανε τα στραβά μάτια. Πάντως, είτε ο ΟΛΠ ιδιωτικοποιηθεί είτε όχι, το θέμα της παραλίας, ας το γνωρίζουμε, βρίσκεται στην αρχή του και τίποτα δεν είναι κατοχυρωμένο. Μένει στην επόμενη Δημ.Αρχή να επιδιώξει τη θεσμική παραχώρηση όλης της ακτής στο δήμο μας. Όλες οι άλλες δράσεις, ακόμα κι αν έγιναν με τον τρόπο που έγιναν, στο δια ταύτα έκαναν μια τρύπα στο νερό.
Στις σελίδες 3 και 4 έχει δύο θέματα. Στη 4η σελίδα έχει τίτλοΔΡΑΠΕΤΣΏΝΑ "ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" και ξεκινάει η λίστα 20 έργων, που συνεχίζονται στην 3η σελίδα, όπου ο τίτλος είναι «ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑ». Θα σχολιάσουμε κάποια απ’αυτά.
Το 1ο έργο είναι πάλι το άνοιγμα της παραλίας στα Λιπάσματα. Το δεύτερο αφορά στην κατασκευή του πεζόδρομου στου Βασιλειάδη που φωτίζεται με σύγχρονα φωτοβολταϊκά. Θυμάμαι ότι ο δήμαρχος Δραπετσώνας κ.Χρυσός, είχε πει μια φορά πως είχε ολοκληρώσει όλες τις ενέργειες για το έργο αυτό. Εν πάση περιπτώσει έγινε, αλλά το βλέπεις με την πρώτη πως έχει τα φόντα να ανέβει δύο κατηγορίες και να γίνει κέντρο ενός πόλου αναψυχής και περιπάτου.
Οι σεισμοπαθείς όντως με τις ενέργειες του κ.Τζανή πήγαν στα σπίτια τους, τα οποία όμως ήταν τελειωμένα. Ο χώρος γύρω από τις πολυκατοικίες τους θέλει να πρασινήσει και να ομορφήνει. Πότε; 
Η Ανάπλαση στο Καστράκι γράφει ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, ζητώντας επιχορήγηση 3.8 εκ.ευρώ για τη δημιουργία χώρου Πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Να πούμε ότι μελέτες και σχέδια γι’αυτόν τον χώρο έχουν γίνει και πληρώθηκαν πριν είκοσι χρόνια. Τώρα θα ξαναπληρωθούν; Να ρωτήσουμε επίσης αν υπήρξε συμφωνία με τον ΟΛΠ, γιατί ο χώρος αυτός είναι ιδιοκτησία του ΟΛΠ. Να αναρωτηθούμε τέλος τι σημαίνει "χώρος Πολιτισμού και ψυχαγωγίας;". Πολύ αφηρημένα είναι και χωρούν τα πάντα. Κι αυτό που φανταζόμαστε, βάση των επιλογών που έκανε ο δήμαρχός μας σε παρόμοια ζητήματα, είναι πως η κατάληξη θα είναι να τσιμεντοποιηθεί το υπέροχο Καστράκι και μπιρ παρά να καταλήξει στα χέρια ιδιωτών.
Τα υπόλοιπα έργα που έχουν να κάνουν με τα ΕΣΠΑ, να πούμε ότι κρατάμε μικρά καλάθια, να πούμε επίσης, μακάρι να γίνουν έργα που να αναβαθμίσουν πράγματι το περιβάλλον και την ποιότητα της δημόσιας ζωής μας. Να πούμε τέλος, ότι δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ότι με δήμαρχο τον κ.Τζανή, θα γίνει αυτό που έχουμε ανάγκη σαν πόλη, ότι θα γίνει με κανονικούς ρυθμούς, ότι θα κοστίσει όσο και στην αγορά, όσο και στην Ευρώπη και ότι θα είναι ένα έργο με ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Στο 9 έχει την Φόρμουλα 1, που τώρα κ.Μελά μας, την υποστηρίζει και ο κ. πρωθυπουργός σας και διάφοροι μεγαλόσχημοι τύποι που τρίβουν τα χέρια τους και οργανώνουν τις οικονόμες τους. Σας το είπανε αυτό κύριε Μελά; Για τη Φόρμουλα 1 έχω γράψει αρκετά. Εξακολουθώ να υποστηρίζω, ότι αν ήμασταν κάπου αλλού κι όχι στην Ελλάδα – Ευρώπη της κρίσης, θα είχε αρκετές πιθανότητες να γίνει. Τώρα ελάχιστες. Οπότε όλα όσα την συνοδεύουν, θέσεις εργασίας κ.λπ, τα θεωρώ εντελώς ψηφοθηρικά. Όσο για την πρόταση « Το όραμα του δημάρχου, που έγινε όραμα όλων των Δραπετσωνιτών και Κερατσινιωτών, τώρα έγινε κι όραμα όλωντων Ελλήνων» έχει τόση αυθαιρεσία και είναι τόσο απωθητική η γενίκευσή της και η υπεροψία της, που καταντάει εξοργιστική. Τα ίδια ζήσαμε με το άλλο όραμα όλων των Ελλήνων, τότε με τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, που τους χρυσοπληρώσαμε, που η μίζα πήγε σύννεφο, που η ρεμούλα οργίασε, που αρκετά από τα Ολυμπιακά ακίνητα καταρρέουν και που τσιμπήσαμε πολλούς πόντους στη διαφθορά.
Δείτε μόνο ποιες χώρες τους ανέλαβαν τα τελευταία 20 χρόνια και θα καταλάβετε ότι βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας: Σεούλ (Ν. Κορέα), Βαρκελώνη( Ισπανία), Ατλάντα ( Η.Π.Α), Σίδνεϊ (Αυστραλία), Αθήνα, Πεκίνο( Κίνα), Λονδίνο (Αγγλία), Ρίο 2016 ( Βραζιλία), Τόκιο 2020 ( Ιαπωνία). Κινδυνεύουμε λοιπόν με την Φόρμουλα 1, όπου ακολουθείται η ίδια μέθοδος της αποφυγής δημοκρατικού διαλόγου, να πάθουμε τα ίδια – και μάλιστα να είναι πάλι σε έξαρση το σύνδρομο «τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι». Συζήτηση σοβαρή δεν έχει γίνει επίσημα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ούτε μια φορά, για να εξετάσουμε και να σκεφτούμε αν μας συμφέρει ως δήμος και ως κάτοικοι αυτή η γκλαμουριά και με δεδομένο ότι δεν υπήρχε στο πρόγραμμα της Δημ.Αρχής. Αυτό φυσικά δεν είναι για να μας ξαφνιάσει, μιας και ο κ.Τζανής αποδείχτηκε ένας ολοκληρωμένος φύση και θέση αντιδημοκράτης, που θεσμό για θεσμό δεν άφησε όρθιο και διαδικασία για διαδικασία δεν σεβάστηκε. Κατέβασε τόσο πολύ τον πήχη, που ο επόμενος δήμαρχος, για να φέρει τα πράματα στα ίσα τους, θα πρέπει να είναι ένας φαν του διαφωτισμού, της δημοκρατίας και του σεβασμού των κανόνων.
Η σελίδα 3 ξεκινάει με το "καφέ του Γρηγόρη". Αυτό βρίσκεται στην άκρη της Δραπετσώνας. Αφού το άφησε η Δημ.Αρχή και το ρημάξανε, μετά ανέλαβαν, με ποιο αζημίωτο δεν γνωρίζω, την κατασκευή του οι ενοικιαστές του. Σ'αυτήν την ωραία θέα λειτουργεί τώρα ένα καφέ μπαρ και ένα εστιατόριο και κανονικά θα πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο στο ΚΕΚ, 6000 ευρώ τον μήνα. Τουλάχιστον αυτό καταλάβαμε εμείς με την προκήρυξη του διαγωνισμού που είχε γίνει πριν δύο χρόνια. Τις επόμενες τρεις δράσεις θα έπρεπε να τις είχε κάνει ο δήμος από τον πρώτο χρόνο κι όχι στα τελειώματά του.
Ότι ο σταθμός του ΟΣΕ στον Αγ.Διονύση, θα γίνει από τον δήμο μας μουσείο μικρασιάτικου και ρεμπέτικου τραγουδιού, είναι μία πολύ καλή και σωστή ιδέα. Θα πρέπει μόνο να προσέξει μη γίνουν δύο μουσεία στον ίδιο χώρο, μιας και ο δήμαρχος του Πειραιά το ίδιο λέει, και απ’ότι ξέρουμε σ’αυτόν παραχωρήθηκε από τον ΟΣΕ ο σταθμός και τα πέριξ του.
Στο 15ο αναφέρει το όντως μεγάλο έργο της Πολιτιστικής Ακτής που θα γίνει στο λιμάνι. Αν λοιπόν γίνει, θα είναι έργο του ΟΛΠ. Πάντως αν είναι να παρουσιάζουμε και έργα άλλων ως δικά μας, αυτό στην πιάτσα θεωρείται ζαβολιά. Αν όμως ο δήμαρχός μας είναι ένας κακομαθημένος ζαβολιάρης, τότε έχω να του προτείνω και κάποια απ’τα έργα που έκανε ο κ.Μπουτάρης στη Θες/νίκη. Τι θα τον εμποδίσει να τα αναφέρει κι αυτά στα δικά του έργα; Τα 16, 17 και 18, ανήκουν στην ίδια κατηγορία του «κάνουμε μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα». Στο 16ο επίσης να επισημάνουμε ότι μία είναι η Ηετιώνεια Πύλη.
Τέλος το 20ο πρόκειται για το άναμμα ενός πράσινου, αγνώστου ταυτότητος φωτός, για να τοποθετηθούν ασανσέρ στις τετραώροφες προσφυγικές. Αν είναι να τις βάλει ο δήμος, άκουσα μία τετραώροφη να λέει, εγώ δε θέλωΘα μας τα διαλύσουν όλα και θα πληρώσουμε και τον κούκο αηδόνι. Καλύτερα να μας δώσει τα χρήματα σ'εμάς και θα τρίβετε τα μάτια σας μ'αυτά που θα κάνουμε.
Κι ένα τελευταίο, για το μετρό που έρχεται. Κάποιος έγραψε στην αφίσα – σιγά ρε μη σε πατήσει και καλά το ειρωνεύτηκε, διότι κανένα μετρό δεν έρχεται. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή ο κ.Τζανής, κυνήγησε να περάσει το μετρό της γραμμής 2 κι από το Κερατσίνι. Μακάρι να το πετύχαινε. Αλλά πριν ακόμα θεωρηθεί τελειωμένη ιστορία, άρχισε να θριαμβολογεί και να πανηγυρίζει. Τελικά το μετρό δεν θα περάσει από το Κερατσίνι. Και αντί ως ώριμος άνθρωπος να βγει και να πει, το πάλεψα παιδιά , δεν τα κατάφερα, συγγνώμη για τα μπράβο μου που είπα, πάμε τώρα για το τραμ, τι έκανε ο ανώριμος πολιτικάντης; Βάφτισε το τραμ, ελαφρύ μετρό και στις αφίσες το ελαφρύ εξαφανίστηκε. Το τραμ εν τω μεταξύ, αν κι όταν έρθει στον Πειραιά, η επόμενη επέκτασή του, θα είναι προς Πέραμα. Φαίνεται ότι ο κ.Τζανής πέτυχε μία συμφωνία για το τραμ, που όμως η διαδρομή του αφήνει απ’έξω προπάντων την περιοχή της Ανάπλασης και συνακόλουθα και τη Δραπετσώνα. Η δε διαδρομή του στο Κερατσίνι, αν ακολουθήσει την παλιά τροχιά, που ένα μέρος της έχει γίνει χώρος πρασίνου, θα είναι δώρο άδωρον. Το θέμα καλό θα είναι να επαναξεταστεί εις βάθος από το επόμενο δημ.συμβούλιο.
Εν κατακλείδι, αυτό που μου βγαίνει να πω είναιπολλά λάδια κι από τηγανίτες τίποτα. Δεν φαίνεται πουθενά σε όσα λίγα έκανε αυτά τα τρία χρόνια, ένας ειρμός, ένα σχέδιο, μελετημένες παρεμβάσεις και κάτι που να σου λέει ότι βελτιωνόμαστε με στόχο. Και να σκεφτείτε ότι αυτό το αίσθημα βγαίνει, μιλώντας πάνω σε όσα διάλεξε ο ίδιος να προβάλλει. Που να μιλήσουμε και για όλα τα άλλα που τα έκανε μπάι μπας. Και αν αυτά ισχύουν για τα έργα στη Δραπετσώνα, γιατί να λέει αλήθειες για τα έργα στο Κερατσίνι;
Εσείς άραγε έχετε μία περιέργεια για πως θα νιώθουν τώρα όλοι αυτοί οι σύμβουλοι που τον εγκατέλειψαν, μαθαίνοντας το σπουδαίο έργο που γινόταν κρυφά αυτά τα χρόνια; Ξέρετε, όλοι μας έχουμε το ένστιχτο της αυτοσυντήρησης και αν καταλαβαίνουμε ότι το πλοίο μας βουλιάζει, το εγκαταλείπουμε σαν τα ποντίκια, που αυτά το έχουν πιο ισχυρό. Είναι όμως μερικοί, που είναι τσακάλια σ'αυτήν την εγκατάλειψη. Καμιά φορά όμως και αυτοί την πατάνε. Αρκετοί τώρα θα χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο για τη βλακεία που έκαναν και ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον σούπερ συνδυασμό του κ.Τζανή. Μα είναι δυνατόν να φεύγεις από τη συμπολίτευση, όταν έχουν έρθει τα πάνω κάτω και οι οργασμοί στο δήμο μας ήταν απανωτοί; Γιατί μόνο αν είσαι κρετίνος αφήνεις το γάμο και πας για πουρνάρια. Που ακούστηκε στα καλά καθούμενα να αδιαφορείς γι' αυτήν την κοσμογονία των έργων που έκανε η δημ.αρχή του κ.Τζανή και να ψάχνεις αλλού μέτριους αρχηγούς, υπονομεύοντας τη σίγουρη επανεκλογή σου; Αυτοκαταστροφικέ, ε αυτοκαταστροφικέ! Δεν μιλάμε φυσικά για τους συμβούλους που ανεξαρτητοποιήθηκαν για λόγους αρχής.  
Μου βγαίνει επίσης να πω, ότι όντως δήμαρχο στη Δραπετσώνα έχουμε, αλλά καλύτερα να μην είχαμε. Πιστεύω πως αν οι υπάλληλοι του δήμου αναλάμβαναν αυτοί να κάνουν τα απαραίτητα, κάτι καλύτερο θα έπρατταν και λιγότερο κακό θα προκαλούσαν, από αυτόν τον απερίγραπτο δήμαρχο που εκλέξαμε. Αυτόν που δεν ντρέπεται να διαφημίζει τη θητεία του ως υπόδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, όταν άφησε απλήρωτους σχεδόν όλους τους εργαζόμενους στη ΔΗΚΕΠΑ για ένα μεγάλο διάστημα και που ακόμα δεν τους έχει ξεχρεώσει. Αυτόν που ξεφτίλισε την έννοια του εθελοντισμού, παίρνοντας στο δήμο ως εθελοντές ανθρώπους που μετά τους πλήρωνε, και πάλι όχι και όλους, ούτε και για όλα όσα δούλεψαν. Αυτή η τριετία του κ.Τζανή, αυτό το πάθημά μας, μακάρι να μας γίνει μάθημα. Προπάντων οι δήμαρχοι που θα εκλέξουμε στις επόμενες αναμετρήσεις ας τον έχουν ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Καιρός είναι επίσης να γίνει σλόγκαν η φράση : Καλά, αυτός είναι χειρότερος κι απ’τον Τζανή.   
αναδημοσίευση απο το άρθρο του Λάκη Ιγναντιάδη απο το stagona4u.gr
 
Top