"Φοβήθηκα οτι θα βρεθώ στη φυλακή και γι' αυτό τον μαχαίρωσα" ήταν τα πρώτα λόγια του φονιά...







Μεσίστιες θα κυματίζουν σήμερα οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, σε ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη, χθες το βράδυ στην Ανδραβίδα Ηλείας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης διαρρήκτη.



Τη βαθιά του οδύνη για το χαμό του αστυνομικού εξέφρασε ο κ. Δένδιας, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει: «Η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί το θάνατο ενός ακόμη αστυνομικού, του 35χρονου αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη, πατέρα δύο παιδιών, που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, εκτός υπηρεσίας, αλλά εν ώρα καθήκοντος προς την κοινωνία. Eκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και όλους τους οικείους του».



Ομολόγησε ο 35χρονος δράστης



"Φοβήθηκα οτι θα βρεθώ στη φυλακή και γι' αυτό τον μαχαίρωσα". Αυτό ομολόγησε ο 35χρονος τσιγγάνος που συνελήφθη μετά τη στυγερή δολοφονία του αστυνομικού απο την Ηλεία.



Σύμφωνα με το ilialive.gr, όλα έγιναν όταν ο 35χρονος αστυνομικός, που υπηρετούσε στη Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου, επέστρεφε από διασκέδαση μαζί με ένα φιλό του. Ενώ οι δύο φίλοι ήταν πεζοί αντιλήφθησαν την απόπειρα διάρρηξης και ο 35χρονος επιχείρησε να σταματήσει και να συλλάβει τον δράστη, παρότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.



Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μαζί με τη σύζυγό του, βλέποντας τον 35χρονο αστυνομικό να κινείται προς το μέρος τους, προσπάθησαν να φωνάξουν πως ο δράστης κρατά μαχαίρι. Ωστόσο, ο αδίστακτος ληστής πρόλαβε και χτύπησε δύο φορές στην καρδιά και τον πνεύμονα τον άτυχο άντρα, που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. Στη συνέχεια επιτέθηκε και τραυμάτισε τον φίλο του αστυνομικού, που έτρεξε να τον βοηθήσει.



Ο 35χρονος στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείτο το ποδόσφαιρο και με την Ακαδημία της Δάφνης Ανδραβίδας, μαθαίνοντας τα μικρά παιδιά της περιοχής τα μυστικά του ποδοσφαίρου.



Τα ξημερώματα, οι αρχές έκαναν επιχείρηση σε κοντινό καταυλισμό Ρομά και συνέλαβαν τον άνδρα 35 ετών. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στον καταυλισμό για να βρουν και το μαχαίρι με το οποίο έγινε ο φόνος.



 
Top