Βιογραφική ταινία για τον Έλληνα μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη ετοιμάζει η «Disney» που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τον βασικό ρόλο του Κυριακίδη αναμένεται να ενσαρκώσει ο Τομ  Χίντλστον, πρωταγωνιστής του σίκουελ Θώρ.

Το 1946, ο Κυριακίδης πέτυχε το αδύνατο∙ ενώ η Ελλάδα μαστίζεται από φτώχεια κι ανέχεια, συνέπειες της γερμανικής ναζιστικής Κατοχής, ο έλληνας μαραθωνοδρόμος αποφασίζει να συμμετάσχει στο Διεθνή Μαραθώνιο της Βοστόνης στις Η.Π.Α για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να συγκεντρώσει βοήθεια για την δοκιμαζόμενη Ελλάδα.  Ο Κυριακίδης έχει να αγωνιστεί σε Μαραθώνιο πολλά χρόνια εξαιτίας των άσχημων συνθηκών και του γεγονότος ότι συμμετέχει ενεργά στον αγώνα κατά της ναζιστικής κατοχής. Είναι σχεδόν απροπόνητος, αδύναμος και υποσιτισμένος. Παρά τις αντιρρήσεις των διοργανωτών για τη συμμετοχή του, καθώς υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει κατά τη διάρκεια της διαδρομής, κατόρθωσε να πραγματοποιήσει το ασύλληπτο, βγήκε πρώτος και φώναξε «Για την Ελλάδα!» στην γραμμή τερματισμού!

Το σενάριο της ταινίας θα γράψει ο Μπιλ Γουίλερ ενώ στην παραγωγή βρίσκουμε τους Μάρκ Κιάρντι, Γκόρντον Γκρέι (Μεγάλο Φαβορί) αλλά και τους Πάρη Κασιδόκωστα και Τέρι Ντούγκας. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να δούμε τον Τομ  Χίντλστον, ο οποίος έχει μελετήσει αρκετά την αρχαία ελληνική γλώσσα. Μάλιστα έχει εντυπωσιάσει μιλώντας ελληνικά κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο ελληνικό σάιτ Cinemag.

Ο Τομ Χίντλστον έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσω της ταινίας Θωρ όπου ενσαρκώνει τον Λόκι. Είναι ένας καταξιωμένος ηθοποιός έχοντας ενσαρκώσει πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες. Έχει υποδυθεί και τον Ορέστη στην ελληνική τραγωδία «Ηλέκτρα».

 
Top