Λουκέτο μπήκε προσωρινά στο κρεοπωλείο του εστιατορίου Barbecoa του πασίγνωστου σεφ, Τζέιμι Όλιβερ στο Λονδίνο.



Οι λάτρεις της κουζίνας του μάλλον θα δυσαρεστηθούν από την είδηση, ωστόσο ο λόγος που έκλεισε, είναι σοβαρότατος: Σύμφωνα με τον Independent, έπειτα από ξαφνικό έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο των υγειονομικών αρχών, βρέθηκαν περιττώματα ποντικιών, μούχλα στα κρέατα και ληγμένα βοδινό κρέας wagyu.



Οι επιθεωρητές, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, εντόπισαν μούχλα στα κρέατα, ενώ διαπίστωσαν ότι οι μηχανές κοπής κρέατος και συσκευασίας σε κενό αέρος ήταν βρώμικες ενώ το ακριβό ιαπωνικό μοσχαρίσιο κρέας wagyu και άλλα είδη κρέατος είχαν λήξει.



Επιπλέον, από τον έλεγχο προέκυψε ότι άλλα κρέατα, όπως φιλέτα κοτόπουλου, είχαν είχαν αφαιρεθεί από τις συσκευασίες τους, είχαν συσκευασθεί εκ νέου σε σακούλες με κενό αέρος όπου είχε τοποθετηθεί ετικέτα με ημερομηνία λήξης μία εβδομάδα αργότερα.



Εκπρόσωπος του σεφ δήλωσε ότι εξετάζουν το τρόπο ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα γρήγορα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βρετανικού Independent, το κρεοπωλείο του Όλιβερ, ήταν ένα από τα 19 καταστήματα τροφίμων (σε σύνολο 1.659) στο Σίτι που έλαβαν το χειρότερο σκορ αναφορικά με τις συνθήκες υγιεινής.



Σημειώνεται ότι ένα γεύμα στο Barbecoa κοστίζει περισσότερα από 100 ευρώ.





http://pestanea.blogspot.com/
 
Top