Την άμεση αντίδραση του υποψηφίου δήμαρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΛΑΛΕ προκάλεσαν   τα σημερινά δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι συγχωνεύονται 128 δημοτικά και 74 νηπιαγωγεία μεταξύ των οποίων είναι και δημοτικά σχολεία της πόλης μας (22ο & 5ο Δημοτικά Σχολεία Κερατσινίου). 
Ο  επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας, "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ", στην παρέμβαση του, σημείωσε ότι:

 "Αυτή είναι μια εξαιρετικά αντιδραστική αλλαγή, η οποία θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. 
Ανοίγει περαιτέρω ο δρόμος για απολύσεις εκπαιδευτικών με πρόσχημα πάντα πως δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας. Στα υπό συγχώνευση σχολεία της πόλη μας η μετακίνηση των μαθητών θα επιβαρύνει τη λαϊκή και άνεργη  οικογένεια. Θα αυξηθεί η μαθητική διαρροή σε μια περιοχή που είχε ήδη τα πρωτεία.Πρέπει να σημάνει συναγερμός - ξεσηκωμός. 
Γονείς, εκπαιδευτικοί, νεολαία και δημοτική αρχή να συγκροτήσουμε μέτωπο ενάντια στην επίθεση που δέχεται η εργατική οικογένεια, του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στο δικαίωμα της μόρφωσης των παιδιών της. 
Από κοινού  να κάνουμε δική μας υπόθεση τη μάχη ενάντια στις συγχωνεύσεις  και τις καταργήσεις  των σχολείων της πόλης μας.
Εμείς ως αυριανή Δημοτική Αρχή δηλώνουμε πως θα αντιταχθούμε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια υποβάθμισης και κατάργησης των σχολικών μονάδων της πόλης μας και καλούμε ΑΜΕΣΑ  τον κ. Υπουργό Παιδείας να επανεξετάσει την πρότασή του για συγχωνεύσεις σχολείων της πόλης μας "

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΑΛΕΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"
 
Top