Μάχη Μιχαλολιάκου και Μώραλη στο δεύτερο γύρο για τον Πειραιά
Προβάδισμα στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη δίνει για το δήμο του Πειραιά η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, για τον Γιάννη Μώραλη προβλέπεται ποσοστό 33,5%, ακολουθεί ο Β. Μιχαλολιάκος με ποσοστό 30,9%, ο Θοδωρής Δρίτσας με 16,9% και η Δ. Παντελάκη με ποσοστό 6,9%.

Με βάση το exit poll που μετέδωσε ο Alpha ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη λαμβάνει από 33,5% εως 37,5%, αυτός του Βασίλη Μιχαλολιάκου που υποστηρίζεται από της ΝΔ λαμβάνει από 28% έως 32%, του  Θοδωρή Δρίτσα  που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει από 18,5% έως 22,5%, η Ελπίδα Παντελάκη (ΚΚΕ) λαμβάνει από 4% έως 6%, ο Νίκος Κούζηλος (Χρυσή Αυγή) λαμβάνει από 4% έως 6%, ο Ιωσήφ Βουράκης  από 1,5% έως 2,5%, και ο Θανάσης Διαβολάκης 0,5% εως 1,1%.

Το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε πως είναι «μια μέρα αλλαγής και ανατροπής για τον Πειραιά» και εξέφρασε την ελπίδα  «οι πολίτες να μας δώσουν την ευκαιρία να το πράξουμε». Στο πλευρό του ήταν και ο  παρουσία του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης. Λίγο αργότερα  ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την εκλογικού του δικαιώματος στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά δήλωσε πως όχι μόνο ο Πειραιάς έχει αλλάξει σελίδα, αλλά και ότι  καλύτερες μέρες έρχονται».  Η εκλογική διαδικασία πάντως έτυχε ενστάσεων από τους συνυποψήφιους του Γιάννη Μώραλη.  Ο δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μας ενώνει ο Πειραιάς», Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε επίσημη ανακοίνωσή του κάνει λόγο για παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας (διανομή προωθητικού υλικού)  από τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη και κατέθεσε σήμερα σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσκόπηση της Kapa Research, που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη Κυριακή για τον δήμο Πειραιά έδειξε ότι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος της ΝΔ με 32,8% εμφάνιζε προβάδισμα 6,9 μονάδων έναντι του ανεξάρτητου Γιάννη Μώραλη που συγκέντρωνε το 25,9%. Ακολουθούσαν οι Θοδωρής Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ με 17,3%, Ελπίδα Παντελάκη από το ΚΚΕ με 6,2%, Νίκος Κούζηλος από τη ΧΑ με 2,8%, Ιωσήφ Βουράκης με 2,2%, Θανάσης Διαβολάκης με 1,7%, Αντώνης Καλογερογιάννης με 1,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ήταν στο 9,6%.

Όμως άλλες δημοσκοπήσεις με τοπικό focus έφεραν τους δυο πρώτους υποψηφίους πολύ κοντύτερα ενώ κάποιες που έθεσαν το ερώτημα για την παράταση νίκης στο δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής εμφάνιζαν πρώτο τον Γιάννη Μώραλη.



Πηγή:www.capital.gr
 
Top