Το παρασκήνιο πίσω από το σάλο που προκλήθηκε την περασμένη Τρίτη όταν ο Γιάννης Στουρνάρας ξέσπασε κατά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που επέκριναν την πολιτική του και φέρεται να έθεσε θέμα παραίτησης φέρνει στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, το οποίο όμως διαψεύδεται από την κυβέρνηση.





Η ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές προκάλεσε εκνευρισμό σε στελέχη του κόμματος που έριξαν το... ανάθεμα στον υπουργό Οικονομικών. Κι εκείνος (αρχικά) εξέφρασε την ενόχληση, σε βαθμό δυσαρέσκειας, για την κριτική που δέχτηκε και σύμφωνα με συνεργάτες του δεν ήταν πλέον πρόθυμος να παραμείνει στη θέση του υπουργού Οικονομικών «την οποία κανείς δεν ήθελε».



Ακολούθησε διάψευση από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών, αλλά σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η διάψευση γράφτηκε από στελέχη του Μαξίμου, με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και εν αγνοία του Γιάννη Στουρνάρα.



Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός ήταν τόσο εκνευρισμένος από τις διαρροές αυτές που η πρώτη του αντίδραση ήταν έντονη και φέρεται να είπε σε συνεργάτες του: «Θα τον κάνω να μου ζητήσει συγγνώμη».



Γράφει η Ελευθεροτυπία: «Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, έφυγε εντολή από το Μαξίμου προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για να ετοιμαστεί διάψευση των διαρροών του κ. Στουρνάρα, διάψευση την οποία ανέλαβαν να ετοιμάσουν από κοινού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με τον γενικό διευθυντή του ΑΠΕ Αντώνη Σκυλλάκο!



Αμφότεροι είχαν, πάντως, την... ευγένεια να γνωστοποιήσουν στους συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών το περιεχόμενο της διάψευσης, πριν την ανεβάσουν στην ιστοδελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, από τους συνεργάτες του δηλαδή, ο κ. Στουρνάρας έμαθε τη διάψευση που δημοσίευσε το ΑΠΕ.



Λίγη ώρα μετά, το επιτελείο του Μαξίμου έκρινε σκόπιμο να ετοιμάσει, πάντως, μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ένα δεύτερο, μεγαλύτερο κείμενο διάψευσης, το οποίο ανέβηκε, έπειτα από νέα εντολή του κ. Κεδίκογλου, προς τη Γενική Διεύθυνση του ΑΠΕ. Η διαφορά σε σχέση με το πρώτο κείμενο της διάψευσης ήταν ότι αμέσως μετά την έγκριση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το κείμενο διαβιβάστηκε -πριν δημοσιευτεί- και στον υπουργό Οικονομικών, ώστε να... γνωρίζει, ως υπουργός, τι διαψεύδει και γιατί!



Είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε στο Μαξίμου για τον κ. Στουρνάρα ότι στο δεύτερο και πιο αναλυτικό κείμενο της διάψευσης έγιναν και άλλες παρεμβάσεις, αφού το διάβασε ο υπουργός Οικονομικών. Ειδικότερα, η φερόμενη ως αναφορά του υπουργού «κριτική πάντα γίνεται από κομματικά στελέχη της Ν.Δ., αλλά μερικές φορές είναι άδικη», έπειτα από την παρέμβαση του κ. Κεδίκογλου έγινε «κριτική πάντα γίνεται αλλά μερικές φορές είναι άδικη». Ταυτόχρονα, με εντολή του Μαξίμου απ' το κείμενο αφαιρέθηκε η παράγραφος που έκανε αναφορά σε ενδεχόμενη μετακίνηση του υπουργού Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδας».



Ακολούθησε η ομιλία του Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, όπου ο υπουργός Οικονομικών μπέρδεψε ξανά τους πάντες με τη φράση «λυπάμαι που μία ανθρώπινη αντίδρασή μου δημιούργησε λάθος εντυπώσεις».





Κεδίκογλου: Προβοκατόρικες αθλιότητες







Το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, που σε ανακοίνωσή του μιλά για κατασκευασμένες, προβοκατόρικες αθλιότητες.



"Σε κατασκευασμένες, προβοκατόρικες αθλιότητες ταιριάζει μόνο η περιφρόνηση» δήλωσε ο κυβερνητικος εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου, αναφερόμενος στο σημερινό πρωτοσέλιδο της "Ελευθεροτυπίας", «για όσα έγιναν» όπως γράφει η εφημερίδα «μετά την παρέμβαση Στουρνάρα, μέσω διαρροών στον Τύπο» και με τίτλο που φέρει τον πρωθυπουργό να λέει: «Θα τον κάνω να μου ζητήσει συγγνώμη»", αναφέρει η ανακοίνωση.






http://i-secret.blogspot.com/
 
Top