Μια διαφορετική προσέγγιση του Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας,  Πέτρου Αλογάκου, με τον συνδυασμό  "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" του Χρήστου Σαλαλέ,  δόθηκε μέσα από την συνέντευξή του στον Σταύρο Λιλόγλου για το PIREASNEWS.GR. 

Ο Πέτρος Αλογάκος μας έδωσε το στίγμα του Ανθρώπου, του Δημοτικού συμβούλου  και του απλού Πολίτη που θέλει να δώσει το παραπάνω στον τόπο που ζει και αγαπάει.

Μας μίλησε για το πρόγραμμα του συνδυασμού του και το όραμα του για το μέλλον της πόλης του Κερατσινίου-Δραπετσώνας..

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε… "Θεωρώ ότι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη πρέπει να αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας"

Διαβάστε  την συνέντευξη του Υποψηφίου Δημοτικού συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Πέτρου Αλογάκου,  με τον Συνδυασμό   "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" του Χρήστου Σαλαλέ  στο PIREASNEWS.GR και τον Σταύρο Λιλόγλου:

•Περιγράψτε μας ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σας που δεν το έχουν οι άλλοι υποψήφιοι και για ποιο λόγο ζητάτε την ψήφο από τους δημότες .

Πιστεύω ότι με την αποτελεσματικότητα μου , την ιεράρχηση των προς υλοποίηση στόχων και τη δυνατότητα μου να συνθέτω, να δρω ομαδικά και χωρίς αποκλεισμούς, θα είμαι χρήσιμος στην επόμενη δημοτική αρχή.

•Ποια είναι η επαγγελματική σας κατάσταση και  πώς πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε μέσω αυτής στον Δήμο σας;

Ήμουν Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και μέσω αυτής της εμπειρίας μου και της κοινωνικής προσφοράς μου, μπορώ να φανώ χρήσιμος στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη. 

•Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα τρία σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή o Δήμος σας; 

Η ανεργία, η κοινωνική πρόνοια και τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη (καθαριότητα,φωτισμός,σχολεία,παιδικές χαρές κ.λ.π.)

•Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι Δήμοι παρουσιάζουν οικονομικά ανοίγματα και σε αρκετές περιπτώσεις υπέρογκα χρέη, εσείς που θα βρείτε τα χρήματα για να αναπτύξετε το πλάνο που έχετε για την περιοχή σας; 

Αξιοποιώντας το ΕΣΠΑ , την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ζητώντας ανταποδοτικά τέλη από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας  (ΔΕΗ,ΟΛΠ,ΕΥΔΑΠ κ.λ.π.). 

•Έχετε ξανασχοληθεί στο παρελθόν με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινά και αν ναι, πείτε μας τρία πράγματα που έχετε κάνει για το Δήμο σας; Αν όχι, τότε πείτε μας για ποιο λόγο αποφασίσατε να ασχοληθείτε; 

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί οι δημοτικές αρχές τα τελευταία χρόνια οδήγησαν την πόλη μας σε τέλμα και τους πολίτες σε απόγνωση.

•Βαθμολογείστε τις παρακάτω προτεραιότητες που θα βάζατε από το 1 μέχρι το 10 αν εκλεγείτε και αιτιολογείστε τις δύο πρώτες που θα επιλέξετε ως σημαντικές:

Αξιοκρατία: 4
Διαφάνεια: 3
Κακοδιαχείριση: 5 
Κοινωνικές Δομές: 2 
Πλάνο Ανάπτυξης: 1
Αθλητισμός: 7
Νεολαία: 6
Δημοτικά Έργα: 8
Είμαστε μια δημοκρατική παράταξη , μια "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ". Ένας δήμος για να συμπληρώσει την αποστολή του και να φανεί χρήσιμος στους δημότες του για τη σημερινή εποχή, πρέπει να βρει προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας υλοποιώντας ένα πλάνο "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" και να ανακουφίσει τους ανήμπορους με βελτίωση και επιμήκυνση των κοινωνικών δομών του μέσα σ'ένα πλαίσιο "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ"  

•Ποιο είναι το πλάνο παρέμβασης της παράταξής σας για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η φτώχεια, η ανεργία, οι ελλείψεις στο κοινωνικό κράτος και στη δημόσια υγεία; 

Δημιουργούμε "δημοτικό ΟΑΕΔ" που θα λειτουργεί με σκοπό την εξεύρεση εργασίας στον άνεργο συμπολίτη μας και παράλληλα με ένα δραστικό σχέδιο "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ" υλοποιούμε τη δέσμευση μας : "ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ - ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΣ - ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ, ΦΑΡΜΑΚΑ,ΦΑΓΗΤΟ,ΡΕΥΜΑ,ΝΕΡΟ". 

•Δικαίως ή αδίκως πιστεύετε ότι ακούν οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι τα προβλήματα της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών; 

Θεωρώ ότι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη πρέπει να αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας και αν είναι δυνατόν, να προλαμβάνει δυσάρεστες καταστάσεις που επιβαρύνουν τη ζωή των πολιτών που διαμένουν, εργάζονται και διέρχονται από την πόλη.

•Πιστεύετε ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν ρόλο και λόγο στη λήψη των αποφάσεων που παίρνει η τοπική αυτοδιοίκηση;

Οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να "αφουγκράζονται" τη τοπική κοινωνία, να επιλύουν προβλήματα της και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχικότητα και τη μαζικότητα των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων. 

•Κοιτώντας στα μάτια έναν άνεργο συμπολίτη σας τι θα του λέγατε  για να τον πείσετε να σας ψηφίσει;

Αναγνωρίζοντας ως πρώτο πρόβλημα της πόλης μας και των πολιτών της την ανεργία, ιδιαίτερα των νέων, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπισή του , εκπονώντας εξειδικευμένο πρόγραμμα με ρεαλισμό και άμεσα πραγματοποιήσιμο, το οποίο έχει διανεμηθεί πόρτα-πόρτα , έχει τύχει  της έγκρισης των πολιτών και αποτελεί, μαζί με τον ΧΡΗΣΤΟ ΣΑΛΑΛΕ, το βαρύ πυροβολικό μας στη μάχη των εκλογών.


ΠΕΤΡΟΣ ΑΛΟΓΑΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΑΛΕΣ

 
Top