Προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στις αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε να σφραγιστούν...



όλοι οι παιδικοί ή βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδότοποι αλλά και ψυχαγωγικοί χώροι για παιδιά, που θεωρούνται επικίνδυνοι και δεν φέρουν το ειδικό σήμα πιστοποίησης των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Ο κ. Μιχελάκης ενημέρωσε τους βουλευτές για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου του, που έχουν ως στόχο να αποτραπούν μελλοντικά περιστατικά όπως ο θάνατος του 13χρονου σε πάρκο του Ελληνικού.

Ο κ. Μιχελάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός, ότι παρότι η εντολή είναι όλοι οι δήμοι να έχουν ολοκληρώσει τους σχετικούς ελέγχους μέχρι τις 30 Ιουνίου, ωστόσο «ελάχιστοι είναι αυτοί που δυστυχώς ανταποκρίθηκαν για να εφοδιαστούν με το ειδικό σήμα».

«Ή θα προσαρμοστούν ή θα σφραγιστούν», είπε ο κ. Μιχελάκης και συνέχισε: «Το σήμα είναι απαραίτητο για να ξέρει ο κάθε γονιός ότι ο χώρος που πάει το παιδί του είναι πιστοποιημένος. Και πιστεύω ότι οι νέες δημοτικές αρχές που θα εκλεγούν θα έχουν την ευαισθησία να τον κλείσουν αν δεν τηρεί τις προδιαγραφές».



 
Top