Συνελήφθησαν πριν από λίγο στον Πύργο οι δύο από τους πέντε κρατούμενους που είχαν αποδράσει από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ηλικίας 21 και 17 ετών...







Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων. Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς ρομά, ηλικίας 25, 21, 17 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για διάφορα ποινικά αδικήματα και ένας 27χρονος Πακιστανός, ο οποίος κρατείτο για διοικητική απέλαση.



Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοι



Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο αξιωματικός υπηρεσίας - αστυφύλακας και ο σκοπός κρατητηρίων - υπαρχιφύλακας, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.



Οι πέντε κρατούμενοι, αφού αποκόλλησαν μεταλλικό σύρτη πόρτας των κρατητηρίων, παραβίασαν παράθυρο του χώρου κράτησης και εξήλθαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, όπου, υπερπηδώντας την περίφραξη καταφέρνοντας να διαφύγουν.



Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αστυνομικών (αξιωματικού υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίων) για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια, ενώ, ταυτόχρονα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

 
Top