Βίντεο-σοκ κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, ενδεικτικό της καθημερινότητας στο Ιράκ. Απεικονίζει βομβιστή αυτοκτονίας να πυροδοτεί τα εκρηκτικά με τα οποία είναι ζωσμένος, στην κεντρική πύλη κολεγίου Σιιτών στη Βαγδάτη.

Κάμερες ασφαλείας στην είσοδο της σχολής κατέγραψαν τον τρομοκράτη, αλλά και τους φρουρούς που πυροβολούν εναντίον, προσπαθώντας να αναχαιτίσουν τον δράστη.

Στην ίδια επίθεση έλαβαν μέρος και άλλοι τρεις ένοπλοι στην πίσω πύλη του κτιρίου. Από τα πυρά και τις εκρήξεις βρήκαν τραγικό θάνατο τέσσερις αστυνομικοί και ένας καθηγητής και 18 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Λίγες ώρες μετά, μία ομάδα-παρακλάδι της Αλ Κάιντα, γνωστή ως «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Στο κείμενο η οργάνωση κατηγορεί τους καθηγητές του κολεγίου ότι διδάσκουν στους μαθητές την «κατάρα» του Προφήτη Μωάμεθ και τους εκπαιδεύουν να «μάχονται» τους Σουνίτες στο Ιράκ και τη Συρία.

Το τελευταίο 24ωρο από τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και άλλες επιθέσεις σε ολόκληρο το Ιράκ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 33 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 80, καθώς η χώρα μετρά αντίστροφα για τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές αργότερα αυτό το μήνα.

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Νικολάι Μλαντένοφ, χαρακτήρισε την επίθεση στο σιιτικό κολέγιο ως μία «άνανδρη επίθεση εναντίον αθώων πολιτών…».

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα ακόμη κρούσμα της θρησκευτικής βίας που έχει στόχο να διατηρήσει άσβεστο το μίσος Σιιτών και Σουνιτών στη χώρα, με απόλυτη περιφρόνηση για τις θρησκευτικές αξίες και πάνω απ’ όλα για την ανθρώπινη ζωή.

http://online-pressblog.blogspot.gr
 
Top