«Πειραιάς Νικητής» με Μώραλη, Μαρινάκη, Κόκκαλη (pics)
Και το όνομα αυτού, «Πειραιάς Νικητής». Ο νέος συνδυασμός του προέδρου της Super League κι αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Γιάννη Μώραλη , με τον οποίον φιλοδοξεί να εκλεγεί Δήμαρχος στο μεγαλύτερο λιμάνι της πόλης, παρουσιάστηκε σήμερα. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στα Καμίνια και παρόντες ήταν τόσο ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης, όσο και ο πρώην πρόεδρος των «ερυθρόλευκων», Σωκράτης Κόκκαλης.

Κατά την ομιλία του, ο Γιάννης Μώραλης επεσήμανε πως ο συνδυασμός του εκφράζει «το νέο που σαρώνει το παλιό» και ανέπτυξε το όραμά του για να γίνει ο Πειραιάς διεθνές ναυτιλιακό κέντρο. Ο Γιάννης Μώραλης τόνισε πως θέλει έναν Πειραιά «εξωστρεφή, με δυναμική οικονομία, με κύρος και με αυτοπεποίθηση» και όχι έναν Πειραιά «που θα πανηγυρίζει για αυτονόητες παρεμβάσεις», κάτι για το οποίο κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο.

«Αυτή είναι μια από τις βασικές μας διαφορές με τον κ. Μιχαλολιάκο», τόνισε ο πρόεδρος της Super League, το ψηφοδέλτιο του οποίου θα περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού χώρου.

«Βασική στρατηγική του προγράμματός μας είναι ο Πειραιάς να κοιτάξει προς τη θάλασσα, χάρη στην οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές Πειραιωτών, που ανοίγει του ορίζοντες του Πειραιά στα πέρατα του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μώραλη, η ποντοπόρος ναυτιλία, η ακτοπλοΐα, ο θαλάσσιος τουρισμός, το εμπόριο, η ναυτική εκπαίδευση και όλες οι στεριανές υπηρεσίες που υποστηρίζουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ του Πειραιά και των πρωταγωνιστών του διεθνούς εμπορίου και τόνισε ότι στη θάλασσα στηρίζονται οι βασικοί άξονες του προγράμματος του για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μειωθεί η ανεργία στη χώρα κατά το 1/3 και φυσικά να εξαλειφθεί από τον Πειραιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Να γιατί μιλάμε για την ανάγκη ο Πειραιάς να κοιτάξει στην θάλασσα. Να γιατί στρατεύονται μαζί μας ηγετικές προσωπικότητες από το χώρο της ναυτιλίας και της επιχειρηματικότητας όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Να γιατί στρατεύεται μαζί μας ο Πέτρος Κόκκαλης. Να γιατί ζητάμε την στράτευση και πολλών άλλων άξιων συμπολιτών μας».

Και κατέληξε: «Μας ενώνει η θέληση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας», είπε και πρόσθεσε: Μας ενώνει η θέληση ενίσχυσης των νέων που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες και η γνώση που διαθέτουμε για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αρχική χρηματοδότηση, για να στεγαστούν σε χώρους γραφείων που θα διαθέτουν σύγχρονες υποδομές, και για να υποστηριχθούν τα επιχειρηματικά τους σχέδια έως ότου μπορέσουν να ανοιχτούν, με τις δικές τους δυνάμεις, στις διεθνείς αγορές».

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε πως «νιώθω πολύ συγκινημένος γιατί έφτασα στα Καμίνια σήμερα και συνάντησα έξω από το κτίριο πολλούς ανθρώπους που είχαμε αγωνιστεί μαζί για τον Πειραιά από την εποχή του πατέρα μου. Ειλικρινά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να δώσουμε ένα τίμιο αγώνα για τον Πειραιά. Έχουμε κάνει πράγματα στη ζωή μας, έχουμε πετύχει στις επιχειρήσεις μας, στον Ολυμπιακό. Με τις οικογένειές μας θέλουμε να αφήσουμε πίσω κάτι σημαντικό για τον Πειραιά μας, για τη μεγάλη μας αγάπη, και πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να εκτεθούμε να βγούμε μπροστά και να κάνουμε την υπέρβαση και την ανατροπή που χρειάζεται για όλους του Πειραιώτες».

Και συνέχισε: «Από εδώ και πέρα χρειάζεται πολύ δουλειά χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι χωρίς εξαιρέσεις και να κάνουμε τη διαφορά μπορεί να μην κάνουμε 50 η 100 έργα αλλά να είστε σίγουροι τα πέντε και τα 10 έργα που χρειάζονται χωρίς υπερβολές και χωρίς ψεύτικες ελπίδες αυτά θα γίνουν. Είναι ένα στοίχημα το οποίο θα το κερδίσουμε και έχουμε μάθει κάθε μέρα να κερδίζουμε και να απαιτούμε αυτά τα οποία πρέπει να κάνουμε και χρειάζεται ο Πειραιάς, ο Πειραιάς θα βγει νικητής».

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος των «ερυθρόλευκων», Σωκράτης Κόκκαλης, ξεκαθάρισε πως «Οι εκλογές είναι δημοτικές και οι δημότες θα πρέπει να δούνε ποιος μπορεί να κάνει το καλύτερο για τον Πειραιά».



sentragoal.gr
 
Top