Συνεχίζοντας τη σφοδρή «επίθεση» στα κοινωνικά δίκτυα, μετά την απαγόρευση πρόσβασης στο Twitter, τώρα η κυβέρνηση Ερντογάν μπλοκάρει τα Google, Level 3 και OpenDNS, ώστε οι Τούρκοι χρήστες να μην μπορούν να χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες τους ως «παράκαμψη» για να προχωρούν σε «τιτιβίσματα» και αναρτήσεις στο YouTube.

«Τώρα η τουρκική κυβέρνηση κόβει εντελώς την πρόσβαση, ζητώντας από τους τουρκικούς ISPs να ανακατευθύνουν σε άλλες σελίδες τους χρήστες που επιχειρούν να μπουν στο Google παρουσιάζοντας το μήνυμα: "δεν γίνεται ανάκτηση σελίδας"» γράφει ο τουρκικός Τύπος, ενώ αυξάνονται οι καταγγελίες για «τουρκική λογοκρισία, παρόμοια με αυτή της Κίνας».



Τα προβλήματα πρόσβασης στις ιστοσελίδες της επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Google. Και ενώ Τούρκοι πολίτες, ακτιβιστές και χρήστες μιλούν για συστηματικές κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ευρωπαϊκή Ενωση καλεί την κυβέρνηση Ερντογάν να εντείνει τις προσπάθειές της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, μετά τις τοπικές εκλογές στις οποίες το κυβερνών κόμμα κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη μεν, αλλά με το αποτέλεσμα να υπογραμμίζει εκ νέου τις βαθιές πολιτικές διαιρέσεις στη χώρα.



Η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε. για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας μίλησε για «ανησυχητικές εξελίξεις» στη χώρα τους τελευταίους τρεις μήνες και κάλεσε να γίνει προσπάθεια από την κυβέρνηση να «τείνει το χέρι σε όλους τους πολίτες». «Είναι σαφές ότι χρειάζεται να υπάρξει δημοκρατία, χρειάζεται να γίνει προσπάθεια όσον αφορά τα θεμελιώδη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ώστε να δούμε την Τουρκία να επιτυγχάνει πράγματι πρόοδο στην προσπάθειά της να εκπληρώσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο», πρόσθεσε η Κοτσίγιαντσιτς.





http://pestanea.blogspot.com/
 
Top