Ο φωτογράφος Άγριας Ζωής, Pal Jakobsen, θέλησε να τραβήξει μερικές μοναδικές σκηνές από τα ζώα που φιλοξενούνται...
ελεύθερα στο πάρκο για άγρια ζώα στη Νορβηγία και για να πετύχει τον σκοπό του «επιστράτευσε» και τους φίλους του!

Στο συγκεκριμένο πάρκο, που είναι το βορειότερο πάρκο ζώων στον πλανήτη, βρίσκονται οι λευκές πολικές αλεπούδες καθώς και άγριοι λύκοι και οι συμβουλές των υπεύθυνων είναι οι επισκέπτες να μη κοιτάζουν τους λύκους ευθέως στα μάτια για να μη τους προκαλούν. Σημειώνεται ότι τα ζώα δεν είναι φυλακισμένα σε κλουβιά, αλλά κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στο πανέμορφο πάρκο.

Ο Jakobsen θέλοντας να απαθανατίσει με τον φωτογραφικό φακό του μια λευκή αλεπού προσπάθησε να την δελεάσει με λιχουδιές που κρατούσε στα χέρια του και την κατεύθυνε προς την φίλη του Lene, με τέτοιο τρόπο, που τελικά η αλεπού βρέθηκε ανεβασμένη στο κεφάλι της γυναίκας! Η στιγμή ήταν αστεία καθώς η Lene βρέθηκε έστω και για λίγες στιγμές να έχει στο κεφάλι της «καπέλο» από γούνα λευκής αρκτικής αλεπούς...

Αλλά ο τολμηρός φωτογράφος δεν σταμάτησε εκεί, αφού θέλησε να πλησιάσει και δύο λύκους του πάρκου και να «αιχμαλωτίσει» με την κάμερά του μερικές φιλικές στιγμές μαζί τους. Παρόλου που οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα ζώα που βρίσκονται σε αιχμαλωσία συνήθως είναι επιθετικά, εξαιτίας του στρες που αισθάνονται, οι λύκοι του συγκεκριμένου πάρκου ήταν ιδιαίτερα φιλικοί με τον φωτογράφο και την παρέα του, αφού ζουν ελεύθεροι μέσα στο πάρκο και έχουν συνηθίσει την ανθρώπινη παρουσία από μικρή ηλικία.

Σημειώνεται ότι την ημέρα της φωτογράφισης η θερμοκρασία στο πάρκο ήταν μείον 22 βαθμούς Κελσίου.


Ο πληθυσμός των αρκτικών αλεπούδων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος στη βόρεια Ευρώπη, συγκεκριμένα στη Νορβηγία τη δεκαετία 1998 - 2008 έχουν καταγραφεί 111 αλεπούδες και 130 στη Σουηδία.
Πηγή : protothema.gr
 
Top