Στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί ο διαχειριστής της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τον παιδότοπο, όπου σημειώθηκε η χθεσινή τραγωδία, με τον θάνατο ενός αγοριού 13 ετών και τον τραυματισμό της 9 ετών αδελφής του...



Πρόκειται για 'Ελληνα, ο οποίος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι τρεις υπάλληλοι του παιδότοπου, όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα το απόγευμα της Κυριακής.

Πρόκειται για έναν Ιταλό, που φέρεται ως υπεύθυνος του χώρου και δύο ακόμα υπαλλήλους, υπήκοους Μπαγκλαντές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το αστυνομικό τμήμα Ελληνικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριές σωματικές βλάβες. Από την αστυνομία, συνεχίζεται η έρευνα για να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παιδότοπου, γι' αυτό ζητήθηκαν στοιχεία από τον δήμο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υπάρξει επικοινωνία με τον φερόμενο ως διαχειριστή της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τον χώρο, προκειμένου να παρουσιαστεί και να καταθέσει.

Στο μεταξύ σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού, ηλικίας εννέα ετών, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με θλάση στον πνεύμονα μετά τον τραυματισμό της χθες το απόγευμα σε παιδικό πάρκο στο Ελληνικό.

Η μικρή επικοινωνεί με το περιβάλλον και η υγεία της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 4 μετά το μεσημέρι της Κυριακής στο παιδικό πάρκο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στο Ελληνικό. Τα δύο παιδιά βρίσκονταν μέσα σε ένα πλαστικό κύλινδρο με ήλιο, τον οποίο παρέσυρε ο ισχυρός άνεμος με αποτέλεσμα να βγει εκτός της φουσκωτής πισίνας, και λόγω του δυνατού ανέμου που επικρατούσε να χτυπήσει, σύμφωνα με μαρτυρίες, σε τοίχο σε απόσταση 30 μέτρων... Οι γονείς τους και άλλοι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να τα συνεφέρουν και τελικά διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του Νοσοκομείου Μανώλης Παπασάββας, όταν το αγοράκι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο επί 40 λεπτά οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν, άλλα δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.



 
Top