Πώς δικαιολόγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης την επιστροφή στην Εισαγγελία του φακέλου για την κατηγορία δωροδοκίας του υπουργού Εσωτερικών από τον επιχειρηματία Πάλλη...Στη θεωρία της επαναδιατύπωσης των κατηγοριών με ορθό τρόπο κατέφυγε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου προκειμένου να...δικαιολογήσει την επιστροφή στην εισαγγελία του Αρειου Πάγου του φακέλου σχετικά με τη δωροδοκία Μιχελάκη από τον επιχειρηματία Πάλλη για κατά παραγγελία ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο.

Από τη Χίο, όπου βρέθηκε για την εξαγγελία κατασκευής νέου καταστήματος κράτησης δυναμικότητας έως και 600 θέσεων καθώς και ολοκλήρωσης του νέου δικαστικού μεγάρου στο νησί, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αρνήθηκε τις κατηγορίες περί κωλυσιεργίας που του αποδίδονται για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα αν ο κ. Μιχελάκης είναι υπάλληλος ή εκλεγμένος θεσμικός λειτουργός», είπε, τονίζοντας ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αναφέρεται στο άρθρο 235 του ποινικού κώδικα βάσει του οποίου διώκονται «υπάλληλοι και όχι βουλευτές ή υπουργοί», οι οποίοι διώκονται βάσει του άρθρου 159 του Π.Κ. περί άρσης ασυλίας και του άρ. 86 περί ευθύνης υπουργών αντίστοιχα.

Επικαλούμενος και σχετική διάταξη του κανονισμού της Βουλής (άρθρο 83 παρ.1 ) που πρόσφατα άλλαξε, υποστήριξε ότι η ενέργεια αναπομπής του φακέλου ήταν επιβεβλημένη αφού επιβάλλεται ο έλεγχός του από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κάτι που κατά τα συμφραζόμενα τουλάχιστον δεν είχε προηγηθεί.

Πάντως, όπως είπε, ο φάκελος τις επόμενες ημέρες θα φτάσει στη Βουλή και τότε θα μπορεί κάθε βουλευτής να εκφραστεί επί της ουσίας. Οσον αφορά την επίσκεψή του στη Χίο, ο ίδιος υποσχέθηκε ότι το αργότερο έως τις αρχές του 2016 θα έχει ξεκινήσει η κατασκευή του νέου καταστήματος κράτησης στο νησί προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ την ίδια χρονική περίοδο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δικαστικού μεγάρου συνολικής αξίας 12 εκατ. ευρώ, που έχει παγώσει χρόνια τώρα...
ΧΙΟΣ – Γιώργος Παγούδης
efsyn.gr 
 
Top