Στο ενδεχόμενο της ανάληψης της πρωθυπουργίας αναφέρθηκε την Τετάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας πως «όταν κάποιος μπαίνει στην πολιτική δεν αποκλείει τίποτα».
Μιλώντας στο Stigma Fm της Ζακύνθου και απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν βλέπει τον εαυτό του ως πρωθυπουργό σε μία κυβέρνηση συνεργασίας που ενδεχομένως θα σχηματιστεί μετά τις επόμενες βουλευτικές, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως οι ρόλοι δεν μοιράζονται με βάση τις φιλοδοξίες του καθενός, αλλά «τους μοιράζει, όταν πρέπει και όπως πρέπει, η λαϊκή ψήφος» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή, υποστήριξε πως στην πολιτική υπάρχουν πολλά καβαλημένα καλάμια.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης συμπλήρωσε πως «Όταν μπαίνεις στην πολιτική, δεν αποκλείεις τίποτε. Κάνεις μια προσπάθεια για το παραπάνω, γιατί πιστεύεις ότι θα πετύχεις.

Δηλαδή, είναι ψευδές να βγαίνει κάποιος και να λέει "εγώ θα βοηθήσω μέχρι εδώ". Γιατί μέχρι εδώ; Θα βοηθήσεις μέχρι όπου να σου πει ο κόσμος. Αλλά το τι θα σου πει ο κόσμος, αυτό πρέπει να έχεις στο μυαλό σου. Και όχι να κάνεις όνειρα και να καβαλικεύεις καλάμια και να τρέχεις»
 
Top