Ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ! (vds+pics)
Η «καρδιά του πρωταθλητή» ίσως είναι τετριμμένο. Μα στην περίπτωση του Ολυμπιακού είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν εκ νέου (71-62) τη Ρεάλ στο ΣΕΦ και ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2.

Πλέον πάνε την ερχόμενη Παρασκευή (25/4, 21:45) στη Μαδρίτη για να παίξουν τα... ρέστα τους, καθώς ο νικητής αυτής της αναμέτρησης θα είναι στο Μιλάνο!

Με τον Μπράιαντ Ντάνστον και πάλι κυρίαρχο στις δύο ρακέτες, τον Ματ Λοτζέσκι να βάζιε τα μεγάλα σουτ και «κλειδί» τον Μάρντι Κόλλινς ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης υποχρεώνοντας τη Ρεάλ για πρώτη φορά φέτος σε δύο συνεχόμενες ήττες.


Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει την απόλυτη ανατροπή και το 0-2 να το κάνει 3-2; Αν παίξει, ειδικά στην άμυνα και στο... μυαλό των αντιπάλων του, όπως το βράδυ της Τετάρτης, μπορεί!

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, κατάφεραν να βγάλουν εκτός ρυθμού τους αντιπάλους τους, να τους «χτυπήσουν» επιθετικά κοντά στο καλάθι και με την άμυνα τους, να τους «εκνευρίσουν» καθώς ακόμα και όταν επέστρεφαν στο παιχνίδι, είχαν τον τρόπο να ανοίγουν και πάλι τη διαφορά.

Άστοχος στην αρχή, άμυνα σεμιναρίου μετά

Η Ρεάλ προσπάθησε να αλλάξει το παιχνίδι της σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις περνώντας τη μπάλα στο ζωγραφιστό και αυτό σε συνδυασμό με την αστοχία του Ολυμπιακού στην επίθεση (άρχισε με 0/6 τρίποντα) κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ από το ξεκίνημα.

Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 10-16 στο 8' αλλά ήταν ολοφάνερο πως ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ένα «κλικ» για να βρει ρυθμό. Και το κατάφερε μέσα από την άμυνά του. Κράτησε τους Μαδριλένους για 9 λεπτά δίχως καλάθι εντός παιδιάς και τρέχοντας επιμέρους σκορ 22-5 προηγήθηκε στο 17' με 32-21! Η Ρεάλ αντέδρασε, βρήκε μαζεμένο σκορ, αλλά τελικά οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα επτά πόντων.


Το «κακό» τρίτο δεκάλεπτο

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν και πάλι την ανατροπή τους στην τρίτη περίοδο και μάλιστα όχι μόνο κατάφεραν να κατεβάσουν το σκορ αλλά τρέχοντας μικρά σερί ισοφάρισαν στο 29 σε 47-47. Σε αυτό το κομβικό σημείο ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα κάτι που αποδείχθηκε πολύ σημαντικό.

Ντάνστον, Λοτζέσκι, Κόλλινς...

Και ήταν σημαντικό γιατί στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει προηγούμενος και να κάνει το παιχνίδι του. Με τον Μάρντι Κόλλινς κλειδί στην άμυνα του Μαρτζώκα και τους Λοτζέσκι και Ντάνστον να αναλαμβάνουν το επιθετικό βάρος, οι βάσεις της νίκης μπήκαν.

Έξι σερί πόντοι του Ντάνστον έκαναν το σκορ 55-49 ενώ στο 35' και στο 39' ο Λοτζέσκι... όπλισε και έστειλε και τις δύο φορές τη διαφορά στο +9. Οι καλές άμυνες και οι... λίγες χαμένες βολές στο τέλος «έβαψαν» τη νίκη κόκκινη!

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με 14 επιθετθικά ριμπάουντ, 9 περισσότερες ασιτσ και λιγότερα λάθη. Κράτησε δε τους παίκτες της Ρεάλ στο 41% στα δίποντα και το 22% στα τρίποντα. Αν δε από τη γραμμή των βολών είχε ποσοστό καλύτερο από το 52% (11/21) ίσως η νίκη να ήταν πιο εύκολη.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 37-30, 49-47, 71-62

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 13 (9ριμπ.), Σπανούλης 12 (2τρ., 7ασ.), Παπαπέτρου 7 (1), Σλούκας, Κόλλινς 2, Σίμμονς 2, Πρίντεζης 10 (2), Μάντζαρης 10, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13 (3).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Φερνάντεθ 18 (3), Ρέγιες 4, Ντίεθ, Μίροτιτς 9, Ροντρίγκεθ 2, Κάρολ, Ντάρντεν 10 (2), Γιουλ 4, Μπουρούσης 8, Σλότερ 5, Μεϊρί 2.
sentragoal.gr
 
Top