Με 357 νέα οχήματα θα ενισχυθεί ο στόλος του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς αξιοποιύνται κονδύλια του ΕΣΠΑ για 20 έργα προμηθειών ύψους 57,5 εκατ. ευρώ...



Από τα έργα αυτά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υλοποιεί 18 διαγωνισμούς προμηθειών εξοπλισμού για το Πυροσβεστικό Σώμα, ύψους 45,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 38,3 εκατ. αφορούν αποκλειστικά προμήθεια σύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία και θα αντικαταστήσουν πεπαλαιωμένα οχήματα σε όλη τη χώρα.

Έως σήμερα έχει συμβασιοποιηθεί το 91,18%, που αφορά ποσό 34,9 εκ. € για την προμήθεια 252 οχημάτων ενώ έως τέλος Ιουλίου 2014 θα ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και για τις υπόλοιπες προμήθειες.

Ανάμεσα στα νέα οχήματα που θα αποκτηθούν υπάρχουν τύποι που για πρώτη φορά εντάσσονται στο στόλο του Π.Σ, όπως ειδικά οχήματα σηράγγων για την προστασία των πολιτών που οδηγούν στους αυτοκινητοδρόμους.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εκκρεμεί η υλοποίηση δύο διαγωνισμών, ύψους 12,3 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 92 οχημάτων.





 
Top