ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟΣ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ....

ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΩΔΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΑΣΕ ΜΕ 1-0...

Χούλιγκαν, διαιτησία, τρομοκρατία και τραμπουκισμοί λύγισαν τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τους πρωταθλητές Ελλάδας, σε ένα παιχνίδι ντροπή του ποδοσφαίρου, το οποίο δεν θα έπρεπε καν να αρχίσει.

Οπαδοί του "δικεφάλου του βορρά" δημιούργησαν ατμόσφαιρα ζούγκλας στο γήπεδο της Τούμπας. Οι διακοπές από τις φωτοβολίδες και τα καπνογόνα ήταν συνεχείς, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν άκρως προκλητική σχεδόν σε κάθε φάση.

Γιώργος Τζαβέλλας και Μίροσλαβ Στοχ προκαλούσαν διαρκώς τους αντιπάλους τους, δίχως να δεχθούν καμία νήξη από τον διαιτητή Σταύρο Μάνταλο.

Το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατούσε στο γήπεδο επηρέασε εμφανώς τους παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας. Οι συμπλοκές των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων εξαφάνισαν κάθε ρυθμό στην αναμέτρηση.

Το γκολ με κεφαλιά από τον Στέφανο Αθανασιάδη με την έναρξη του 2ου μέρους έδωσε πλεονέκτημα στους γηπεδούχους. Οι κίτρινες κάρτες του διαιτητή και οι καθυστερήσεων των παικτών του Γιώργου Γεωργιάδη, απέτρεψαν τους "ερυθρολεύκους" από κάποια άμεση αντίδραση.


Τα καπνογόνα προκάλεσαν νέα διακοπή στη συνάντηση και ο Ιβαν Σαββίδης, όπως πριν από τη σέντρα, κατέβηκε ξανά στον αγωνιστικό χώρο.

Όταν άρχισε ξανά το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι γύρισαν πίσω με σκοπό να κρατήσουν το προβάδισμα που τους έδινε την πρόκριση, εξαιτίας του εκτός έδρας γκολ στη "Καραϊσκάκης".

Όταν αγωνιστικά ερχόταν η ισοφάριση, ανέλαβε δράση ο τραμπουκισμός. Με πρωτεργάτη τον Κώστα Κατσουράνη, που χτύπησε με το κεφάλι τον συμπαίκτη του στην Εθνική Ελλάδας Γιάννη Μανιάτη, σημειώθηκε ακόμα μία σύρραξη, αυτήν τη φορά γενικευμένη.


Στο συμβάν συμμετείχαν και άνθρωποι από τους πάγκους, καθώς και... άγνωστοι, οι οποίοι προπηλάκισαν παίκτες του Ολυμπιακού. Μετά από αρκετά λεπτά, το παιχνίδι άρχισε με αποβολή των δύο διεθνών Ελλήνων μέσων.

Ο Μίτσελ αποχώρησε για τα αποδυτήρια ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ο διαιτητής κράτησε πάνω από 10 λεπτά καθυστερήσεις. Σε αυτά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρόλαβαν να προκαλέσουν ξανά το κοινό αίσθημα και με νέους "θεατρινισμούς" και τραμπουκισμούς, να ροκανίσουν τον χρόνο του Ολυμπιακού.

Ο Μπίρμπας Νάτχο αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα, το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και αντί για πανηγυρισμούς, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προτίμησαν να επιτεθούν στους παίκτες του Ολυμπιακού που αποχωρούσαν για τα αποδυτήρια.

Οι "ερυθρόλευκοι" έπεσαν θύματα χούλιγκαν που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ολοκλήρωσαν ακόμα μία παρωδία ποδοσφαίρου στο εν λόγω γήπεδο, εν έτει 2014. 
nooz.gr
 
Top