Νωρίτερα… από το προκαθορισμένο ραντεβού του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί! Η συζήτηση που κράτησε μισή ώρα εξελίχθηκε σε ιδιαιτέρως θετικό και εγκάρδιο κλίμα ανάμεσα στον κύριο Σαμαρά και τον διοικητικό ηγέτη της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.



Σύμφωνα με πληροφορίες του pamesports.gr δύο ήταν τα βασικά θέματα που τέθηκαν από τον κύριο Πλατινί. Ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής και νυν ηγέτης της UEFA παρακάλεσε τον πρωθυπουργό (με την ιδιότητά του ως προεδρεύοντος του ευρωπαϊκού συμβουλίου) να βοηθήσει την UEFA σε δύο σημαντικά θέματα. Το πρώτο είναι η πιστή τήρηση του Financial Fair Play και η συνεισφορά των κυβερνήσεων των κρατών της ευρωπαϊκής ένωσης στην «τήρηση των κανόνων του παιχνιδιού». Ο Πλατινί είπε στον Αντώνη Σαμαρά ότι «μεγάλος στόχος μας στην UEFA είναι να μην γίνουν (στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο) οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι».











Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Μισέλ Πλατινί ήταν αυτό των πολύ νεαρών ποδοσφαιριστών τους οποίους "κλείνουν" (από ηλικίες 14-16 ετών) οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης είτε απευθείας είτε μέσω μάνατζερ. Τονίστηκε μάλιστα ότι πρόκειται για μια πληγή του ποδοσφαίρου η οποία πρέπει να επουλωθεί.



Ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με τα δύο θέματα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του επισημαίνοντας πως συμφωνεί με την ουσία των λεγομένων και των επιδιώξεων του προέδρου της UEFA. Ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαιτέρως εγκάρδιος απέναντι στον παλιό μεγάλο άσο και τόνισε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα λαϊκό αγαθό το οποίο πρέπει να απολαμβάνουν οι φίλαθλοι σε όλον τον κόσμο.



Λίγο πριν το τέλος της συνάντησης των δύο ανδρών (τους οποίους πλαισίωναν συνεργάτες τους και μέλη της διοίκησης της UEFA και της ΕΠΟ) έγινε αναφορά και στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο της UEFA για την ιδέα του να "σπάσει" τους αγώνες των ομίλων σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Από την πορεία της συζήτησης φάνηκε ότι ο κύριος Σαμαράς θα ήθελε η Ελλάδα να πάρει ένα κομμάτι της διοργάνωσης. Από την άλλη πλευρά όμως ο πρωθυπουργός φάνηκε να συμμερίζεται τις έντονες επιφυλάξεις των διοικητικών υπευθύνων της ΕΠΟ που έχουν να κάνουν με το μεγάλο κόστος (σύμφωνα με πληροφορίες μας προσεγγίζει τα 15 εκ. ευρώ) πιθανής ελληνικής υποψηφιότητας.










πηγη

 
Top