Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο χειμαζόμενος από την κρίση Έλληνας πολίτης βρίσκεται ανά πάσα στιγμή αντιμέτωπος με την κατάσχεση του σπιτιού του, ακόμη κι αν χρωστάει μία κλήση!
Σύμφωνα με τον εφοριακό, Νικόλαο Βαφειάδη, που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega οι δήμοι, όπως και όλα τα ΝΠΔΔ, μπορούν να προβούν σε κατάσχεση ακόμα και της πρώτης κατοικίας για οφειλή η οποία μπορεί να προέρχεται και από κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις από την δημοτική αστυνομία!
 
Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει δημοτική αστυνομία, οι ανεξόφλητες κλήσεις της, όμως μπορεί να απειλούν με «ξεσπίτωμα» δεκάδες πολίτες!
«Για χρέη προς τον δήμο όχι μόνο μπορεί να γίνει κατάσχεση, αλλά υπάρχει υποχρέωση κατάσχεσης, ακόμα και της πρώτης κατοικίας», τονίζει ο κ. Βαφειάδης. 
 
Παράλληλα επισημαίνει πως για χρέη άνω των 279 ευρώ ο δήμος έχει το δικαίωμα να δεσμεύσει το ΑΦΜ του οφειλέτη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας. «Για χρέη μέχρι 1.500 ευρώ προς την εφορία ο έφορος μπορεί να δώσει φορολογική ενημερότητα ενώ αντίθετα για χρέη προς τον δήμο ακόμα και 500 ευρώ δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Τα χρέη προς τον δήμο δεν φαίνονται στο taxisnet».Το μεγαλύτερο αρπακτικό το Ελληνικό Δημόσιο έχει απλώσει πλοκάμια για να αρπάξει ότι μπορεί περισσότερο, ενώ ο πολίτης δεν ξέρει πραγματικά τι να πρωτοπληρώσει με το πενιχρό εισόδημα που έχει στη διάθεση του για να συντηρήσει την οικογένεια του!! 
 
Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό σκηνικό που δημιουργείται, ο έλληνας πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στις άπειρες υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δημόσιο και στην επιβίωση της οικογένειας του… Φυσικά επιλέγει το δεύτερο με κίνδυνο, όμως, να χάσει ότι έχει κερδίσει με τους κόπους μιας ζωής.
 
 
 
 
Top