Συγκεκριμένο σχέδιο για το νέο μοντέλο αγοράς προμήθειας φυσικού αερίου στις τρεις ΕΠΑ μέχρι τον Οκτώβριο ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση ο επίτροπος Ενέργειας Γκ. Ετινγκερ. Στην κλειστή συζήτηση που έγινε χθες στα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα υπερθεμάτισε υπέρ των αλλαγών στην αγορά λιανικής φυσικού αερίου, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιρειών διανομής προειδοποίησαν για αντιδράσεις στην περίπτωση που προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. 

Ο εκπρόσωπος της ΕΝΙ μάλιστα, εταιρείας που ελέγχει τις ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, προειδοποίησε πως εάν υπάρξει ανατροπή στο καθεστώς της αγοράς θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα ζητήσει αποζημίωση 300 εκατ. ευρώ. Ο επίτροπος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να καταγγελθούν οι συμβάσεις με τις τρεις ΕΠΑ, αλλά υπέδειξε την ανάγκη να τροποποιηθούν για να είναι συμβατές με το άνοιγμα της αγοράς.
 
Ολοκληρώθηκαν και οι έκτακτες συνελεύσεις των Σιδενόρ και Σωληνουργείων Κορίνθου. Οι μέτοχοι μειοψηφίας τάχθηκαν κατά της υποβολής δημοσίων προτάσεων από τη μητρική Viohalco S.A., που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Ετσι δεν γίνονται αποδεκτές οι 7 δημόσιες προτάσεις και αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το ύψος του προστίμου στη μητρική εταιρεία.

AΠΕ
 
Top