Ιδιαίτερη συμφωνία να πληρωθούν οι μίζες ΠΡΙΝ από τις εκλογές του 2004 είχε γίνει μεταξύ Ρώσων πωλητών και Ελλήνων αγοραστών, όπως αποκαλύπτεται από απόφαση ρωσικού δικαστηρίου!
Ο λόγος;
Προφανής.
Να μη μοιραστούν στο δικομματικό σύστημα (των δύο κομμάτων εξουσίας), για το οποίο κάνει λόγο στην απολογία του ο Αντώνης Κάντας, αλλά να καταβληθούν στο σύστημα που υπήρχε.

Αργότερα, όταν προέκυψαν στοιχεία για τις τεράστιες μίζες και άρχισε η έρευνα στη Βουλή των Ελλήνων (2005), χάθηκαν κρίσιμα έγγραφα... συνολικά 92 σελίδων στη διαδρομή μεταξύ ρωσικών αρχών, Ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα και ελληνικής Βουλής...
Η απόφαση του δικαστηρίου, την οποία δημοσιεύουμε σήμερα, αναφέρει ότι υπήρχε παράρτημα της συμφωνίας αγοράς του ρωσικού οπλισμού, το οποίο (παράρτημα) προέβλεπε ότι το 25%, το οποίο μάλιστα θα είναι... ανελαστικό, θα πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2004.
Οι εκλογές, βλέπετε, ήταν δεδομένο ότι θα γίνουν στις 7 Μάρτη του 2004, οπότε και ένα τεχνικό προβληματάκι θα μπορούσε (ως επινόηση) να μεταφέρει τις πληρωμές για μετά τις εκλογές...
Το ζήτημα είναι καίριο, όπως αποκάλυψε η «Ε» την περασμένη Δευτέρα.
Είχαν φτάσει να εμπλέξουν ακόμα και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα πληρωθούν προμήθειες, δηλαδή μίζες.
Επεδίωξαν και πέτυχαν να θεωρηθεί ως συμφωνία εταιρειών της Ρωσίας και όχι του ρωσικού Δημοσίου με το ελληνικό Δημόσιο.
Και έτσι μέσω του εκπροσώπου των ρωσικών εταιρειών το 25% του κόστους δόθηκε ως προμήθειες και έκπληκτος (λέει...) ο Αντώνης Κάντας είδε τη δική του μίζα να φτάνει στο 3% αντί του «φτωχού» 0,5%-1% που είχε συνηθίσει.
Το σκάνδαλο αυτό, για το οποίο θεωρείται βέβαιο ότι θα έρθει προσεχώς στο φως και «οπτικό» αλλά και «ακουστικό» υλικό, πέραν των μαρτυριών και των λογαριασμών είχε ερευνήσει Εξεταστική Επιτροπή υπό τον τότε αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη.
Η επιτροπή έφτασε στην πηγή, βρήκε... φως, λογαριασμούς και ονόματα, αλλά «αόρατο χέρι» έκλεισε το φως...
Και, κατά τον κ. Τραγάκη, συνέχισε να ερευνά άτυπα μεν αλλά ουσιαστικά τόσο σοβαρά, ώστε βρήκε το όνομα του κ. Κάντα και τη μίζα ΟΛΩΝ με ακρίβεια δολαρίου.
Και δεν έγινε απολύτως τίποτα, παρά την υπόσχεση της τότε κυβέρνησης ότι «σεμνά, ταπεινά και με απόλυτη διαφάνεια θα ερευνούσαν τα πάντα και δεν θα κουκούλωναν τίποτα».
Η «Ε» δημοσιεύει , στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που ξεκίνησε για την πιο σοβαρή πληγή του Ελληνικού κράτους διαχρονικά, τις μίζες στα εξοπλιστικά, τρία ντοκουμέντα:
1. Την απόφαση του ρωσικού δικαστηρίου του 2005.
2. Αποκαλύψεις-ομολογίες που είχε κάνει τότε πιεζόμενος από την Αριστέα Μπουγάτσου και τον Χάρη Μπότσαρη ο Γιάννης Τραγάκης, με σημείο αναφοράς το «σύστημα Τσοχατζόπουλος - Σμπώκος - Κάντας». Μίζες με ακρίβεια δολαρίου, ονόματα του Πενταγώνου, εταρείες που διακινούσαν τις μίζες με θράσος στη διαδρομή Μόσχα - Νέα Υόρκη (!!!) - Λευκωσία - Αθήνα - Λιχτενστάιν.
3. Δηλώσεις επιβεβαίωσης που μας κάνει σήμερα ο Γιάννης Τραγάκης.
Τα ήξεραν, είχαν ντοκουμέντα, τα έβαλαν στο συρτάρι και τώρα με τους φόβους της παραγραφής ορατούς η Δικαιοσύνη καλείται να κάνει ηράκλειο άθλο και να ξεπεράσει πανίσχυρα συστήματα διαπλοκής...

Του Γιάννη Ντάσκα enet.gr
 
Top