Προγράμματα Αγωγής Υγείας σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής
Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας & Πολιτισμού, προτίθεται να υλοποιήσει Προγράμματα Αγωγής Υγείας σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής.Σκοπός των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας είναι η προάσπιση και η προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας των μαθητών, αφενός μεν, με την ενδυνάμωση της προσωπικότητάς τους, αφετέρου, με την αναβάθμιση του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντός τους.
Η Αγωγή Υγείας αποτελεί την ενδεδειγμένη προληπτική προσέγγιση στο χώρο της εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην αντικοινωνική συμπεριφορά, στην παραβατικότητα, στο κάπνισμα, στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά, στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, στην παχυσαρκία, στην οδική ασφάλεια καθώς και στο ρατσισμό.Το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας πρόκειται να εφαρμοστεί κατά το τρέχον σχολικό έτος, θα είναι προαιρετικό και δωρεάν για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν σε αυτό, χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Ο Εντεταλμένος στη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η Παιδεία ποτέ δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι αποκομμένη από την κοινωνία, από τη ζωή έξω από το σχολείο.
Ο σκοπός της Παιδείας δεν περιορίζεται στη  στείρα μετάδοση γνώσεων στο μαθητή. Σκοπός της είναι πάνω από όλα η διάπλαση του χαρακτήρα, η γαλούχηση ενός ελεύθερου ατόμου με κριτική σκέψη και δεξιότητες, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής μέσα στην κοινωνία και τον κόσμο.
Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα της εκπαίδευσης καθώς η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών ισοδυναμεί με τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου και καθολικού ανθρώπου, σε σχέση με τον εαυτό του, την προσωπικότητά του, το επάγγελμά του, τις δεξιότητές του και τα ιδανικά του, σε σχέση με τη στάση του στην κοινωνία, σε σχέση με τη γνώση, με το έθνος και τέλος, σε σχέση με τους συνανθρώπους του. Η συμβολή στη συγκρότηση ισορροπημένων προσωπικοτήτων ισοδυναμεί με τη συγκρότηση μιας κοινωνίας πιο ανθρώπινης και ενός μέλλοντος πιο αισιόδοξου…».
 
Top