Δεν είχαν δασκάλους και έβαλαν... καθηγήτριες Γαλλικών να διδάσκουν στο δημοτικό! Κι όμως, συνέβη σε έξι δημοτικά σχολεία της Ανατολικής Αττικής (τρία δημοτικά στο Μενίδι, στο 2ο δημοτικό Πόρτο Ράφτη, στο 1ο δημοτικό Αναβύσσου και στο 2ο δημοτικό Κορωπίου). Το γεγονός έφερε στο φως της δημοσιότητας με καταγγελία του εις βάρος της διευθύντριας Ανατολικής Αττικής Βασιλικής Ξυθάλη ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας «Κ. Σωτηρίου». Οπως καυστικά σχολιάζει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Τουλγαρίδης, «στην περιοχή εξακολουθούμε να έχουμε 23 τμήματα δημοτικού χωρίς δάσκαλο. Μάλλον τους... τέλειωσαν οι καθηγήτριες Γαλλικών».  
Ο ίδιος καταγγέλλει ότι οι έξι διορισμένες καθηγήτριες υποβιβάστηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς οι θέσεις είχαν καλυφθεί και ελλείψει αντικειμένου απασχολούνταν το τελευταίο διάστημα σε διοικητικά πόστα. Με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις για την πρόσληψη δασκάλων τοποθετήθηκαν τελικά σε δημοτικά σχολεία. «Το υπουργείο Παιδείας δεν υπολογίζει την ουσία της διδασκαλίας και διαλύει βασικές λειτουργίες του δημοτικού σχολείου» σημειώνει ο κ. Τουλγαρίδης. Προσθέτει δε ότι το πιο ανησυχητικό είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για την τοποθέτηση καθηγητών στις θέσεις δασκάλων «κάνοντας μπάχαλο τη διδασκαλία».
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στα εν λόγω δημοτικά οι μαθητές αντί να έχουν έναν δάσκαλο θα έχουν τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικούς για να καλύψουν τις ώρες του ενός, αφού οι καθηγητές Γαλλικών δεν μπορούν να αναλάβουν περισσότερες από δύο ώρες την εβδομάδα! «Η λογική ότι όποιος ευκαιρεί ή περισσεύει θα μπαίνει στην τάξη είναι εντελώς αντιπαιδαγωγική» υπογραμμίζει ο κ. Τουλγαρίδης. Οσον αφορά τα δημοτικά σχολεία στα οποία κλήθηκαν να διδάξουν οι έξι καθηγήτριες, βρίσκονται χωρίς δασκάλους λόγω ασθενειών ή αδειών εγκυμοσύνης.
 
Εύη Πανταζοπούλου - Δημοκρατία
 
Top