Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύσεις προς ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους ότι σύντομα θα αποκατασταθούν οι αδικίες περιλάμβανε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. «Διαψεύσαμε τις...
Κασσάνδρες, σταθεροποιήσαμε τη χώρα, αποφύγαμε την έξοδο από το ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός. Εγκάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε αρχικά να μιμηθεί η Ελλάδα το παράδειγμα της Αργεντινής αλλά τώρα «δεν θέλει να το θυμάται» ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.
Σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι είναι αδιαμφισβήτητο και βιώσιμο, εκτίμησε ότι ανέρχεται κοντά στο 1 δισ. ευρώ για το 2013 και δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει στο λαό "όπως επιστρέφονται σήμερα και τα κλεμμένα".
Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε ότι το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέφει στην κοινωνία μέχρι το 2016 με προτεραιότητα τους ένστολους και τους χαμηλοσυνταξιούχους ενώ έθεσε ως επόμενο βήμα τη σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών.
"Πετύχαμε τη βασική δέσμευση, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ και δεν την αφήσαμε να καταρρεύσει. Τώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα θα έχουμε πετύχει τα περισσότερα από τα 18 σημεία που είχαμε υποσχεθεί. Με την βοήθεια του θεού και με την στήριξη του ελληνικού λαού, στα δύο χρόνια που μας απομένουν θα πάμε πολύ μακρύτερα" υπογράμμισε. Αναφερόμενος στην ανεργία είπε ότι "δίνουμε τη μάχη και ότι από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ περισσότεροι από 440.000 θα βοηθηθούν".
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ.Σαμαράς είπε: "Πριν από 19 μήνες αναλάβαμε την διακυβέρνηση. Τότε λίγοι μας έδιναν πιθανότητες επιτυχίας, πολλοί στοιχημάτιζαν ότι δεν θα άντεχε μέχρι τον Δεκέμβριο άλλοι εκτός στοιχημάτιζαν ότι η Ελλάδα δεν θα παραμείνει στο ευρώ. Αναλόγιστείτε τι έγινε στο μεταξύ. Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες. Διαψεύσαμε όσους έβλεπαν την έξοδο από το ευρώ. Κοιτάξτε τι γίνεται στην Αργεντινή που μετά από 13 χρόνια δεν έχει συνέλθει. Εμείς αποφύγαμε την κατέρρευση και στήνουμε τη χώρα στα πόδια της". Σημείωσε εξάλλου ότι παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση απέτρεψε την έξοδο από το ευρώ.


Τέλος, παρότρυνε τους βουλευτές να δώσουν τον αγώνα τους απέναντι στην προσπάθεια να μένει η χώρα στη μιζέρια ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία λέγοντας :" η κυβέρνηση πηγαίνει μέχρι το 2016 τους αρέσει δεν τους αρέσει".
 
Top