Από την Πέμπτη οπότε και διαφημίστηκε το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ που αποδείκνυε τη σχέση του Γάλλου προέδρου με τη διάσημη Γαλλίδα κωμική ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ ενώ ο ίδιος συζεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τη δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ, τα ερωτικά τερτίπια του Ολάντ είναι το κεντρικό θέμα των γαλλικών ΜΜΕ και όχι μόνο...
Τώρα, ακόμη μία αποκάλυψη που δίνει στο ερωτικό σκάνδαλο άλλες διαστάσεις, συνταράσσει ακόμη περισσότερο το εσωτερικό της γαλλικής κυβέρνησης. Την Κυριακή οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των Mediapart καιLe Point επιβεβαιώνουν με ρεπορτάζ τους ότι το διαμέρισμα που είχαν μετατρέψει ο Ολάντ και η Γκαγιέ σε ερωτική φωλίτσα είναι ιδιοκτησίας ανθρώπων που συνδέονται με την κορσικανή μαφία. Aν και σήμερα ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δήλωσε στο France tv info και στο Γαλλικό Πρακτορείο «σοκαρισμένος» από την είδηση και την διέψευσε κατηγορηματικά, αυτό δεν φαίνεται να καλμάρει τα πεινασμένα γαλλικά ΜΜΕ. Την Κυριακή, μια δημοσκόπηση έδειξε ότι η υπόθεση δεν έχει καμιά επίπτωση στην —ήδη πολύ χαμηλή— δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ και πως το 77% των Γάλλων θεωρεί πως εμπίπτει αυστηρά στη σφαίρα του ιδιωτικού.

Από ό,τι φαίνεται, η επερχόμενη συνέντευξη Τύπου την Τρίτη του Γάλλου προέδρου για τα κρίσιμα θέματα της οικονομίας, θα μετατραπεί σε «ερωτική» αρένα για τον Φρανσουά Ολάντ. Αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από την καυτή πατάτα της οικονομίας ή ένα ερωτικό σκάνδαλο με άρωμα μαφίας που πρέπει να εξεταστεί σε βάθος; Αναρωτιούνται πολλοί αναλυτές στη χώρα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τη χειρότερη στιγμή για το σοσιαλιστή πρόεδρο, ο οποίος ήλπιζε να γυρίσει τη σελίδα ενός καταστροφικού 2013, το οποίο σηματοδοτήθηκε κυρίως από την αδυναμία του να εκπληρώσει τη δέσμευσή του να αντιμετωπίσει την ανεργία. Ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει ενώπιον 500 δημοσιογράφων για τη νέα κοινωνική και φιλελεύθερη οικονομική πολιτική του, τις μεγάλες γραμμές της οποίας είχε παρουσιάσει στις 31 Δεκεμβρίου, ο Ολάντ βρίσκεται τώρα μπλεγμένος σε ένα κωμειδύλλιο που προκαλεί αμηχανία στην παράταξή του, ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως απαξιώνει το λειτούργημα του ηγέτη της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Πάντως, το Mediapart αναφέρει την Κυριακή στο επίμαχο άρθρο ότι το διαμέρισμα στο 8ο δημοτικό διαμέρισμα του Παρισιού, πολύ κοντά από τα Ηλύσια Πεδία, «είναι στο όνομα του Michel Ferracci». Πρόκειται για τον Γάλλο ηθοποιό που εμφανίστηκε στη σειρά «Mafiosa», και καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2013 σε 18μηνη φυλάκιση με αναστολή για την υπόθεση υπεξαίρεσης υπέρ της κορσικανής μαφίας στο παιχνίδι «Wagram». Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, το διαμέρισμα υπενοικιάστηκε στη Γκαγιέ από την επίσης ηθοποιό Emmanuelle Hauck που είναι πρώην σύζυγος του Michel Ferracci και υπήρξε σύντροφος του François Masin για τον οποίο υπήρχε για πολλά χρόνια η φήμη ότι είναι μέλος της κορσικανής μαφίας. Ο Masin δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2013.
http://www.zougla.gr/
 
Top