Το γύρο των διεθνών μέσω ενημέρωσης κάνει η είδηση της επανεμφάνισης του Χριστόδουλου Ξηρού μέσω βίντεο που κατακεραυνώνει Αρχές και μέσα ενημέρωσης, ενώ απειλεί για ανάληψη ένοπλης δράσης.
«Ελληνας φυγάς που εξαφανίστηκε παραβιάζοντας άδεια από τις φυλακές απειλεί με ένοπλη δράση την κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι κατέστρεψε τη χώρα με τα μέτρα λιτότητας. Ο Χριστόδουλος Ξηρός, που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση το 2003 για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη απειλεί ότι θα ξαναπιάσει τα όπλα», αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC.

Το βρετανικό δίκτυο σημειώνει ότι σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ο Ξηρός εμφανιζεται να λέει: «Πήρα την απόφαση να βροντήξω ξανά τα αντάρτικα όπλα ενάντια σ΄αυτούς που έκλεψαν τις ζωές μας και τα όνειρά μας για το κέρδος».
Το BBC υπενθυμίζει την ποινή των έξι φορές ισοβίων που εξέτιε ο Ξηρός για τη δράση του στην οργάνωση, καθώς και την εξαφάνισή του τον Ιανουάριο από τον Κορυδαλλό, όταν παραβίασε την άδεια που του δόθηκε για να επισκεφθεί την οικογένειά του.
«Ελληνας φυγάς τρομοκράτης: Χρέος μας να ανάψουμε το φυτίλι» είναι ο τίτλος του Channel 4 που αναφέρεται με τη σειρά του στο βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού και τις απειλές του για εκ νέου ένοπλη δράση.
Οπως επισημαίνει, «προς αμηχανία της ελληνικής κυβέρνησης, δεν επέστρεψε στις Φυλακές Κορυδαλλού όπως αναμενόταν στις 7 Ιανουαρίου, μετά την άδεια οκτώ ημερών που είχε λάβει για να επισκεφθεί την οικογένειά του για το Νέο Έτος. Από τότε η ΕΛΑΣ τον κυνηγά»
«Φυγάς τρομοκράτης που έχει εμπλακεί στη δολοφονία δεκάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων δύο αμερικανών αξιωματούχων, απείλησε τη Δευτέρα να επιστρέψει στην ένοπλη δράση και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αίματος στην ιστορία των ελληνικών Αρχών που πίστευαν ότι είχε κλείσει εδώ και μία δεκαετία», γράφουν οι Los Angeles Times.
«Ο Χριστόδουλος Ξηρός, 55 ετών, ανήρτησε βίντεο στο διαδίκτυο σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη διαφυγή του. Εξέτιε ποινή ισοβίων στην οποία είχε καταδικαστεί το 2003 για συμμετοχή σε έξι πολιτικές δολοφονίες και δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις ως μέλος της οργάνωσης αντάρτικου πόλεως 17 Νοέμβρη», συνεχίζει το δημοσίευμα.
Στη συνέχεια η αμερικανική εφημερίδα περιγράφει την εμφάνιση του Ξηρού στο βίντεο με την κόκκινη μπλούζα και το φόντο με τις φωτογραφίες Τσε Γκεβάρα, Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη και Βελουχιώτη, καθώς και τις απειλές του για επανεμφάνιση στην ένοπλη δράση.
«Ο Ξηρός παρουσιάζει τον εαυτόν του σαν σύγχρονο Ρομπέν των Δασών που τιμωρεί τους πλούσιους για λογαριασμό των φτωχών στην Ελλάδα, η οικονομία της οποίας παραμένει σε ύφεση μετά και από δύο πακέτα διάσωσης», σημειώνουν με αρκετή δόση ειρωνίας οι LA Times.
«Παραμένει αδιευκρίνιστο αν ο πάλαι ποτέ κατασκευαστής μουσικών οργάνων το πρωί και εκτελεστής το βράδυ, Ξηρός, δρα ανεξάρτητα ή με τη στήριξη των συγκρατουμένων του», καταλήγει.
«Αριστεριστής έλληνας αντάρτης που διέφυγε από τη φυλακή ανακοίνωσε τη Δευτέρα την επιστροφή του στην ένοπλη δράση.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός με βίντεο στο διαδίκτυο και επιστολή καλεί "τους συντρόφους του ένοπλου αγώνα" να ενωθούν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις επιπτώσεις των τριών χρόνων σκληρής λιτότητας στην Ελλάδα», τονίζουν οι New York Times.

πηγή: ethnos.gr
 
Top