Μετά τις πλαστές πινακίδες, ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης «ξαναχτυπά» και σκανδαλίζει με τις πράξεις και τα έργα του...
Αυτήν τη φορά, στο επίκεντρο του ρεπορτάζ τίθεται η βίλα της οικογένειας Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, η οποία φέρεται να κατασκευάστηκε με κρατική χρηματοδότηση!
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο κ. Λιάπης και οι συνιδιοκτήτες του κτηρίου αξιοποίησαν κοινοτικά κονδύλια με κρατική συγχρηματοδότηση για τη δημιουργία μονάδων αγροτουρισμού, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν πράγματι λειτούργησε ως ξενώνας το εν λόγω κτήριο και για πόσο χρονικό διάστημα (ο νόμος απαιτεί να μην αλλάξει χρήση πριν από το πέρας μίας δεκαετίας).
Ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι δεν θυμούνται την προσέλευση τουριστών που να δήλωναν ότι διέμεναν στο οίκημα της οικογένειας Λιάπη. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκεται και ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην νομάρχης Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργος, επειδή η αξιοποίηση των κονδυλίων έγινε μέσω της νομαρχιακής εταιρείας «Ευρυτανία Α.Ε.» στην οποία ήταν επικεφαλής.
Όπως αναφέρει μάλιστα το «Έθνος της Κυριακής», για την «Ευρυτανία Α.Ε.» ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη από την Εισαγγελία Καρπενησίου ότι διώκονται για απιστία τα 18 μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου Ευρυτανίας που υπηρέτησαν μέχρι τα τέλη του 2010 γιατί παρείχαν παρανόμως εγγύηση προκειμένου η εταιρεία να λάβει δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ των διωχθέντων είναι και ο νυν βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ και πρώην νομάρχης κ. Κοντογεώργος ο οποίος την περίοδο 1992 – 1993 ήταν, όπως προαναφέρθηκε, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες πρώην στελεχών της εταιρείας, αλλά και τοπικών παραγόντων, ο Μιχάλης Λιάπης αξιοποίησε την θέση που κατείχε στην τότε κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη καθώς είχε οριστεί υφυπουργός Εμπορίου και ενέταξε την οικία στο Μεγάλο Χωριό, που ανήκε στη θεία του Βασιλική Λιάπη, σε κοινοτικό πρόγραμμα για την προώθηση του αγροτοτουρισμού με στόχο την κατασκευή περίπου πέντε τουριστικών καταλυμάτων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, το ποσό της επιχορήγησης άγγιζε τα 10 εκατ. δραχμές καθώς για την κατασκευή κάθε δωματίου, το πρόγραμμα επιχορηγούσε 2 εκατ. δραχμές. Την εποχή εκείνη η «Ευρυτανία Α.Ε.» ήταν θυγατρική της Αγροτικής Τράπεζας και λειτουργούσε ως ενδιάμεσος φορέας σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις που αφορούσαν τον αγροτοτουρισμό καθώς και άλλες δραστηριότητες.
Τελικά το πρόγραμμα εγκρίθηκε και όπως καταγγέλλουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής η οικογένεια Λιάπη αξιοποίησε όλα τα «παραθυράκια» του νόμου και αναμόρφωσε την πολυτελή οικία στο Μεγάλο Χωριό αντλώντας το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης χωρίς να λειτουργήσει ούτε μία μέρα ως αγροτοτουριστικός ξενώνας.

Πηγή: zougla.gr
 
Top