Αγαπητοί γονείς και φίλοι σας ενημερώνουμε ότι εχθές, ημέρα Πέμπτη ,με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας , αντιπροσωπεία γονέων και κατοίκων παραδώσαμε στον κο Δήμαρχο την επιστολή διαμαρτυρίας που συντάχθηκε και υπογράφηκε από 125 πολίτες , αναφορικά με την κατάσταση και εγκατάλειψη που υφίσταται η παιδική χαρά πλησίον του σχολείου και του νηπιαγωγείου. Ο Δήμαρχος απορώντας για τον τρόπο που διαμαρτυρόμαστε και δυσανασχετώντας για το κείμενο της επιστολής και την συλλογή των υπογραφών , μας υποσχέθηκε ότι άμεσα θα προβεί ο ίδιος σε , επιτόπια αυτοψία προκειμένου λάβει γνώση για την κατάσταση που του καταγγέλλουμε . Επίσης μας διαβεβαίωσε ότι "ΘΑ" προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του χώρου και την κατάλληλη διαμόρφωση του''.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής , για την ενημέρωση σας :

  

ΘΕΜΑ : ‘’Επιστολή Διαμαρτυρίας’’

                Οι γονείς και κηδεμόνες του 4ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου Δραπετσώνας καθώς και οι κάτοικοι της γειτονιάς   που διαμένουν περιμετρικά των ανωτέρω σχολείων , σας εκφράζουν την έντονη απογοήτευση  και διαμαρτυρία τους για την διαχρονική εγκατάλειψη που υφίσταται η παιδική χαρά στο περίβολο χώρο του 3ουΝηπιαγωγείου (Μ.Μπότσαρη & Καλοκαιρινού). Παρόλες τις έγγραφες και προφορικές διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις του Συλλόγου Γονέων κατά το παρελθόν , τις επιτόπιες αυτοψίες Αντιδημάρχων κατόπιν παραίνεσης του Συλλόγου , τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες  των κατοίκων για την παράνομη δραστηριότητα και είσοδο ενηλίκων ατόμων κατά τις νυκτερινές ώρες ,τις καταστροφές που εκτελούνται σε δημόσια περιουσία , τα παιδικά ατυχήματα που λαμβάνουν μέρος καθημερινά από την ακαταλληλότητα του χώρου , Ο ΔΗΜΟΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ !!!!

                Η διαμόρφωση, πριν λίγα χρόνια ,ενός μικρού χώρου (περίπου 20 τ.μ.) και η τοποθέτηση ελάχιστων παιδικών οργάνων , που παρέμειναν ασυντήρητα ,προφανώς ήταν στα πλαίσια μιας <<μεγάλης εργολαβίας>> του Δήμου , αλλά στην πραγματικότητα είναι μηδαμινής αποτελεσματικότητας για τις ανάγκες των παιδιών μας που μόνο από την καταμέτρηση των διπλανών σχολείων (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο ) ανέρχονται περίπου στα 600 παιδιά !!!

Παράλληλα διαπιστώνουμε ότι σε μερικές παιδικές χαρές του Δήμου μας έχει υλοποιηθεί κάποιο πρόγραμμα αναδιαμόρφωσης και ανάπλασης τους με επιτυχία , ξεχνώντας και αδιαφορώντας  όμως για τις ανάγκες της περιοχής μας και των δικών μας παιδιών.

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ <<ΘΕΟΥ>> ;

              Η οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος μας, πιθανόν είναι η εύκολη δικαιολογία για την απουσία σας . Η απουσία όμως του Δήμου στην συγκεκριμένη γειτονιά είναι <<εμφανής>> εδώ και χρόνια , όπου θα μπορούσε με ευαισθησία, οργάνωση και μικρό κόστος να συντηρήσει και να διατηρήσει τους χώρους για τα παιδιά μας καθαρούς και αξιοπρεπείς . Θα μπορούσε ως όφειλε ,να διατηρεί και συντηρεί πέρα από την παιδική χαρά ,   τα μικρά πάρκα που υπάρχουν , τις διαβάσεις, διαγραμμίσεις οδοστρώματος ,να τοποθετήσει φωτεινούς σηματοδότες, και πινακίδες σήμανσης περιμετρικά των σχολείων για τους εκατοντάδες μαθητές που διέρχονται καθημερινά , με κίνδυνο της ζωής τους , δρόμους με υψηλή συχνότητα  κυκλοφορία (Αναπαύσεως-Σωκράτους). Η διεκδίκηση και εφαρμογή του θεσμού των δύο σχολικών τροχονόμων εδώ και τρία χρόνια , φαντάζει ως <<προνόμιο>> για τους εκατοντάδες μαθητές και μαθαίνουμε ότι επεξεργάζεστε σχέδια κατάργησης ή μείωσης τους , ενώ παράλληλα τους εμπαίζετε και τους έχετε απλήρωτους για μήνες , για τις πολύτιμες υπηρεσίες που ήδη προσφέρουν .

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ , ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ,  ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ , ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ , ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ , ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ 

 ΣΑΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΛΑΒΗ Ή ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

 ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ , ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ , ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΩΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ        25/11/ 2013
Έλαβαν γνώση , συμφωνούν και υπογράφουν :...........
 



http://www.syllogosgoneon4dsd.com
 
Top