Aπό http://pitsirikos.net
Πιτσιρίκο, εκτός από τη διαφήμιση του κερδοφόρου κρατικού ΟΠΑΠ που δόθηκε δωράκι στο Μελισσανίδη, στην ιστοσελίδα της «Αυγής» υπάρχει και διαφήμιση της τράπεζας Eurobank.

-Μήπως πρόκειται για την ίδια χρεοκοπημένη τράπεζα που την πληρώνουμε με δανεικά για να ανακεφαλαιοποιηθεί και που πρόσφατα «απορρόφησε» με συνοπτικές διαδικασίες το -κατά πολύ υγιέστερο- κρατικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο;
-Μήπως πρόκειται για την ίδια χρεοκοπημένη τράπεζα που «αγόρασε» πρόσφατα από το ΤΑΙΠΕΔ 14 δημόσια κτήρια (μεταξύ των οποίων τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης και τη ΓΑΔΑ) έναντι 145,81 με την συμφωνία μετά να τα ξανανοικιάζει πίσω στο Δημόσιο αντί 14 εκατ. ευρώ το χρόνο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει αυτές τις συμφωνίες;

Για μένα οι απαντήσεις αυτές έχουν ήδη δοθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στο χρόνο που μεσολάβησε από τις εκλογές μέχρι σήμερα, έχει προλάβει να κάνει τις συμφωνίες του με τους μεγάλους αυτούς «επιχειρηματίες», αυτούς τους επαγγελματίες δανειζόμενους και τζαμπατζήδες που και επί ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να μας ρουφάνε το αίμα με το μπουρί της σόμπας.

Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι. Μήπως κάπου στην πορεία ξυπνήσουμε και πάψουμε να ψάχνουμε για σωτήρες και για αγίους που θα σκοτώσουν το δράκο.

Να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε εμείς την τύχη μας και οι όποιοι εκπρόσωποί μας (οι οποίοι πρέπει να γίνονται αντιληπτοί μόνο ως αναγκαίο κακό και όχι σαν χαρισματικοί ηγέτες) να ξεπηδήσουν από τις τάξεις μας και όχι από κομματικούς σωλήνες.

Μέχρι τότε ας χορτάσουμε με υποσχέσεις, κούφια οράματα κι ανάπηρη ελευθερία και να ξεχάσουμε τη δικαιοσύνη γιατί δεν την αξίζουμε…

Ν.Λ.

(Αγαπητέ φίλε, τον Αύγουστο του 2012 -στη διάρκεια μιας συνέντευξης στη Βουλή για το Unfollow- ρώτησα ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα αν έχει συναντήσει τους Έλληνες ολιγάρχες. Τότε το είχε αρνηθεί. Βέβαια, από τότε έχουν περάσει 16 μήνες. Σας ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά.) 
 
Top