Κόλπα για απολύσεις από τον ΕΟΠΥΥ...
Λαγούς και... καναρίνια βγάζει από το επικοινωνιακό του καπέλο, σε καθημερινή βάση πλέον, ο μάγος της μαύρης προπαγάνδας (η οποία στοχεύει στο...
θυμικό και το ένστικτο ή, κατά τον Στουρνάρα, στα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα) Αδωνις Γεωργιάδης, για να κερδίσει τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στον πόλεμο των απολύσεων και των λουκέτων που έχει ξεκινήσει.

Η επικοινωνιακή του στρατηγική εστιάζει κυρίως στο να αποκρύψει από τους εργαζομένους αλλά και τους ασφαλισμένους ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει οριστικό λουκέτο στα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ και οι εργαζόμενοι να δουν την πόρτα της εξόδου. Αλλωστε, η δήλωσή του στο 9ο Συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη: «Τα πολυϊατρεία είναι άκυρα για τον ΕΟΠΥΥ»!

Στο πλαίσιο αυτό, οι ...κυβισθήσεις του κ. Γεωργιάδη τα τελευταία 24ωρα χτύπησαν «κόκκινο», καθώς άλλα έλεγε και δεσμευόταν στους γιατρούς το πρωί και άλλα υποστήριζε το βράδυ.

Ξαφνική πρόταση

Αποκορύφωμα της επικοινωνιακής του δεινότητας -που εξασκεί καθημερινά στους προσφιλείς τηλεοπτικούς του δέκτες ο κ. Γεωργιάδης-, η ξαφνική του πρόταση-πρόκληση στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να μεταφερθούν στο ΕΣΥ και να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, συνεπώς, να κλείσουν τα ιατρεία τους.

Η τοποθέτηση αυτή βέβαια δεν ήταν τυχαία, καθώς ο κ. Γεωργιάδης γνωρίζει καλά ότι λίγοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα άφηναν τα ιατρεία τους για να μεταφερθούν στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Με εξαίρεση ενδεχομένως όσους έχουν χειρουργικές ειδικότητες.

Βέβαια, οι γιατροί δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα: παίρνοντας το μπαλάκι, δήλωσαν με την ίδια ειρωνική διάθεση ότι ευχαρίστως να περάσουν στο ΕΣΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κλείνοντας τα ιατρεία τους, αλλά με την προϋπόθεση να μεταβούν στο νέο σύστημα αμέσως, χωρίς διαθεσιμότητα, και με το βαθμολόγιο που έχουν σήμερα.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι περισσότεροι θα γίνουν στο ΕΣΥ διευθυντές, συνεπώς θα πρέπει να έχουν και τις αντίστοιχες αποδοχές, καθότι οι περισσότεροι γιατροί του πρώην ΙΚΑ είναι άνω των 20 ετών στο σύστημα και δικαιούνται αυτόν το βαθμό. Ομως, οι συνδικαλιστές γνωρίζουν καλά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει 6.000 γιατρούς με το μισθό του διευθυντή, καθώς ...λεφτά δεν υπάρχουν.

Εκτός αυτού, ο κλάδος υπολογίζει στο γεγονός ότι, έστω και παράνομα, θα είναι δυνατόν να διατηρηθούν τα ιδιωτικά ιατρεία, κάτι που άλλωστε κάνουν και πολλοί νοσοκομειακοί γιατροί, παράνομα φυσικά. Βέβαια, ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο 9ο Συνέδριο της ΕΣΔΥ και αυτό το είχε υπολογίσει και γι' αυτό υπογράμμισε πως προτού μεταφερθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, θα πρέπει να περάσουν από την Εφορία και να κλείσουν τους λογαριασμούς τους με τα ιδιωτικά ιατρεία. 


enet.gr
 
Top