«Στο μικροσκόπιο των τραπεζών βρίσκονται 20.000 δανειολήπτες οι οποίοι, ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώνουν το χρέος τους καλύπτονται πίσω από την απαγόρευση των πλειστηριασμών. Η κατηγορία αυτή είναι ο πρώτος στόχος των τραπεζών, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, σε περίπτωση μερικής απελευθέρωσης των πλειστηριασμών » 

Αυτή είναι η είδηση που  μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, το MEGA και όλα τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα που παίρνουν γραμμή από του Μαξίμου και από την Τρόικα. Μάλιστα συνεχίζοντας την ιερή προπαγάνδα τους αναφέρουν μεταξύ άλλων «ότι …τραπεζίτες κάνουν λόγο για προκλητικές περιπτώσεις πελατών οι οποίοι, ενώ έχουν καταθέσεις ή άλλα περιουσιακά στοιχεία δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, συνειδητά αποφεύγουν να πληρώσουν τα χρέη τους καλυπτόμενοι από το σημερινό νομικό καθεστώς».
 

Έτσι λοιπόν γίνεται αντιληπτό ότι ο πόλεμος προπαγάνδας για την άρση των Πλειστηριασμών της 1ης κατοικίας  έχει ξεκινήσει μιας και φαντάζομαι ότι όλοι σχεδόν αντιλαμβάνονται τα  επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης.

Είναι φανερό ότι αυτοί οι δανειολήπτες που έχουν χρέη στις τράπεζες και συγχρόνως και καταθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ είναι μόνο μερικές εκατοντάδες (θυμηθείτε για πόσες χιλιάδες επίορκων δημόσιων υπαλλήλων μιλούσανε ώστε να ξεκινήσουν τον χορό των απολύσεων στον δημόσιο τομέα).

Είναι λοιπόν βέβαιο ότι "οι δανειολήπτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα και καλύπτονται πίσω από την απαγόρευση των πλειστηριασμών " είναι η αρχή και βέβαια το σημαντικότερο θα αποτελέσουν και το άλλοθι που προσφέρεται στους βουλευτές - πρόβατα ώστε να ψηφίσουν το επικείμενο νομοσχέδιο!

http://online-pressblog.blogspot.gr
 
Top