Είναι πανικόβλητοι και κάνουν άκομψα πράγματα.
Η συνάθροιση των «58» προσωπικοτήτων της κεντροαριστεράς με τα πλάνα που έδειξε αμέσως μετά στην «Ανατροπή» του ο Γιάννης Πρετεντέρης με καλεσμένο τον Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν ότι πιο χαζό έχει συμβεί στην πολιτική επικοινωνία τα τελευταία δέκα χρόνια.
Μάλλον ήταν πιο άκομψο σόου κι από εκείνο του Καστελόριζου…
Προσπάθησαν να δείξουν ρεύμα, μπούγιο, προοπτική. Αλλά αυτά τα κόλπα, από τότε που εμφανίστηκε το «συνεργείο» επαγγελματιών κλακαδόρων από το Πακιστάν σε κάποια συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, έχουν τελειώσει.
Τα πρόσωπα ήταν τα ίδια που κυριαρχούσαν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες τα είκοσι προηγούμενα χρόνια, αλλά πιο γερασμένα και κουρασμένα, με το βλέμμα της αγωνίας της επιβίωσης. Βεβαίως συνυπήρχαν η Σώτη Τριανταφύλλου και ο Γρηγόρης Ψαριανός κ.ά. της λεγόμενης κεντροαριστεράς. Πάντως, ο λαός, το ρεύμα απουσίαζε.
Την εκδήλωση τίμησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που αποτελεί και το βασικό πρόβλημα συγκρότησης, της περιβόητης Ελιάς, δηλαδή μιας νέας ένωσης κέντρου, καθώς κανείς δεν τον εμπιστεύεται και οι περισσότεροι θεωρούν πως δεν είναι συμπαθής στο εκλογικό σώμα λόγω του PSI, του κουρέματος των ομολόγων. Πάντως, κατά τις πληροφορίες, τον «κόσμο» έξω από το «Ακροπόλ» τον μάζεψε το call center της Χαριλάου Τρικούπη, με την προτροπή «σύντροφε, έλα να σώσουμε την παράταξη».
Με δυο λόγια πέτυχαν να μαζέψουν το «όλο ΠΑΣΟΚ», δηλαδή 200-300 κομματικά στελέχη.
Ο κ. Βενιζέλος ασυγκράτητος, εμφανίστηκε, όπως είχε εξ αρχής σχεδιαστεί στην «Ανατροπή», για να πει τα εξής δύο: Πρώτον ότι η ΔΗΜΑΡ έχει μια πολιτικά επαμφοτερίζουσα στάση αναφερόμενος στο γεγονός ότι το κόμμα του κ. Κουβέλη ψήφισε παρών στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης αλλά καταψήφισε τον προϋπολογισμό. Και δεύτερον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παράταξη, είναι όχημα διαμαρτυρίας των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Ήταν ένα κακόγουστο τοκ σώου, όπου ο κ. Βενιζέλος φάνηκε διατεθειμένος να αποτελέσει το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα του εαυτού του plus…

 
Top