Εκπαίδευση στο ...paintball φέρεται να έκαναν μέλη της ένοπλης οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», πριν προχωρήσουν στις επιθέσεις σε στόχους. Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν σε μάχες με τις γνωστές χρωμόσφαιρες, προκειμένου να εξοικειωθούν με τις τακτικές μάχης...
Τις συγκεκριμένες πληροφορίες διαθέτουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν ασχοληθεί, σύμφωνα με το Βήμα, την περίοδο 2008-2010, με τη δράση της ένοπλης οργάνωσης των «Πυρήνων » η οποία προχώρησε από τις αρχές του 2008 σε 200 περίπου εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις και η οποία - παρά τις 40 περίπου συλλήψεις υπόπτων ως μελών της - συνεχίζει να δρα.

Ενα από τα ζητούμενα, της αστυνομίας ήταν να ανακαλύψουν τους τρόπους εκπαίδευσης των μελών που συμμετείχαν σε οργανώσεις «επαναστατικής βίας». Είχαν αναπτυχθεί διάφορα σενάρια για εκπαίδευση «στρατιωτικού τύπου», για μαθήματα σκοποβολής σε περιαστικά δάση ή σε λατομεία, ερημικούς χώρους κ.λπ. Ομως, όπως πολύ συχνά συμβαίνει σε τέτοιου είδους υποθέσεις, η αλήθεια πιθανόν να ήταν - σε ένα τμήμα αυτής της υπόθεσης - πολύ πιο απλή.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν ασχοληθεί με τους υπόπτους, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» φέρεται να ανακάλυψαν ότι ορισμένοι από αυτούς «έπαιζαν paintball σε πεδία μάχης στα βόρεια προάστια της Αττικής και ιδιαίτερα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης».

Οπως ανέφεραν στο «Βήμα» εκπρόσωποι εταιρείας paintball που δραστηριοποιείται στα βόρεια προάστια της Αθήνας «πράγματι, γνωρίζουμε από προσωπικές μας σχέσεις ορισμένους από τους νεαρούς που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στους "Πυρήνες". Ομως κανείς από αυτούς δεν είχε έλθει μέσω της δικής μας εταιρείας να συμμετάσχει σε μάχες και αγώνες paintball».


 iefimerida.gr 
 
Top